Вторник, 21 Ноември 2023 20:18

Защото "Северен" заслужава!

Скъпи, съграждани! Информираме Ви, че вече активно работим за облагородяването и залесяването на важни за район “Северен” и хората му пространства. 

Вчера кметът Венцислава Любенова проведе работна среща с народния представител от “Продължаваме промяната-Демократична България” проф. Христо Даскалов. Като член на комисиите и по земеделие и образование той обеща пълната си подкрепа. 

 

“Имаме уверението на проф. Даскалов, че той лично ще ни съдейства за контакт с Института по залесяване, за да можем по-бързо, и с тяхната експертна подкрепа, да реализираме зелените ни идеи. Хората искат това от нас”, коментира след срещата районният кмет на “Северен” Венцислава Любенова. По думите й има необходимост и от създаването на комисия към администрацията, която да обследва състоянието на всички дървета и зелени площи в района. “Силните ветрове от почивните дни отново показаха, че по този показател има несвършена работа”, подчерта още Любенова.

Проверка на състоянието на базите и условията, в които се отглеждат децата, ще направи на място през тази седмица новоизбраният кмет на район “Северен” Венцислава Любенова. С екипа си тя ще посети всяко едно от седемте детски заведения, част от които имат и филиали, за да се запознае лично с нуждите и проблемите.

 

През миналата седмица Любенова покани на среща директорите на детските градини. Ръководителите им представиха накратко дейността и условията в групите. 

“Като кмет, но и като жена и майка, искам да съм спокойна, че децата ни получават най-добрата грижа. Ако има места, където това не е така, ще съдействаме спешно с каквото можем”, подчерта Любенова и припомни, че детското здраве и образование са сред главните й управленски приоритети.

Уважение, добронамереност и желание за диалог демонстрираха гражданите на район „Северен“, които дойдоха в първия приемен ден на новоизбрания кмет от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Венцислава Любенова. Тя посрещна всеки с думите: „Моята врата ще е винаги отворена за Вас. Ще работя за това Вие, като граждани, да се чувствате добре там, където живеете“. 

Любенова бе приятно изненадана от топлото посрещане, което гражданите й показаха. Благодари за неочакваните подаръци, които получи от някои и дошлите да се срещнат с нея граждани.

 

Сред очакванията на хората са подобряване на инфраструктурата и цялостната среда в района, както и културните събития в Пловдив да не се случват само в центъра на града, а да стигат и до кварталите в периферията. Граждани сигнализираха и за необезопасени пешеходни пътеки, детски площадки, които се нуждаят от облагородяване и за липсващи чешмички и химически тоалетни в големи обществени пространства и паркове.

 

Районният кмет изслуша внимателно всеки от гражданите и се запозна с казуси, които определи като наистина обществено значими. 

Венцислава Любенова напомни, че приемното време на кмета е в дните в сряда и четвъртък от 15 до 17 часа, с предварително записване, но още веднъж подчерта, че няма да върне гражданин, дошъл при нея с проблем или идея за по-доброто бъдеще на района.

Кметът на район “Северен” Венцислава Любенова разпореди спешна проверка в ДГ “ Славей” след сигнала за няколко деца с хранително натравяне. Тази сутрин Любенова светкавично посети детската градина, за да се увери лично какво се случва, и да окаже съдействие за разрешаване на породилата се ситуация.
“Детското меню се готви на място в градината. От ястията са консумирали всички деца, но с хранителни разстройства са малчуганите само от една група”, обясни пред районната администрация директорката на детското заведение Любка Биволарска. От детското заведение не изключват вероятността вирус да е причината за неразположението на децата. 
Екипи на ОД на БАБХ и  РЗИ-Пловдив вече са взели проби. “Очакваме резултатите. Категорична съм, че не трябва да се допускат никакви компромиси със здравето на децата ни. Ако има виновни, те ще понесат своята отговорност”, коментира след проверката Венцислава Любенова. Заедно с районния кмет на място бяха главните експерти по здравеопазване и образование Петя Кирова и Магдалена Георгиева, както и главният юристконсулт на “Северен” Манол Митев. Районната администрация настоява за пълна координация между отделните институции, отговорни за детското здраве и образование и за своевременно разрешаване на случая. “Грижата за децата е основен приоритет на новия кметски екип на района”, подчерта Венцислава Любенова. По думите й след случилото се всички деца са в добро общо състояние. Но такива инциденти не трябва да бъдат допускани отново.
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 16 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!