Сдруженията на собствениците на сгради могат да кандидатстват в програмата за подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд (етап II) 

Срокът е до 16.01.2024 г.

20% от разходите по проекта се поемат собствениците на жилища, а останалите 80% са безвъзмездна финансова помощ. 

Могат да кандидатстват само сдружения на собствениците (СС), регистрирани по Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС). 

 

Може да се кандидатства за:

-Многофамилни жилищни сгради, проектирани преди 26 април 1999 г., в които самостоятелните обекти са най-малко четири и принадлежат на повече от един собственик. Сградата следва да е жилищна и да е предназначена за постоянно обитаване, в която най-малко 60 на сто от нейната разгъната застроена площ се заема от жилища.

-Сгради, за които е установено, че отговарят на съществените изисквания към строежите съгласно чл. 169, ал. 1, т. 1 от ЗУТ и са получили положителна оценка за сеизмична осигуреност.

 

Необходими документи: 

-Обследване за енергийна ефективност и валиден сертификат за енергийни характеристики на сграда в експлоатация, изготвени по реда на чл. 48 от ЗЕЕ с предписан пакет от енергоспестяващи мерки за постигане на най-малко клас на енергопотребление „B” и постигане на минимум 30% спестяване на първична енергия.

-Обследване за установяване на техническите характеристики, свързани с удовлетворяване на изискванията по чл. 169, ал. 1 и ал. 3 от ЗУТ и Технически паспорт в съответствие с изискванията, определени в Глава III на Наредба № 5 от 2006 г. за техническите паспорти на строежите.

-Документи, свързани с проведените общи събрания за създаване на СС или други документи, свързани с вземане на решения от страна на етажната собственост.

-Декларации за готовност за осигуряване на достъп до самостоятелните обекти, в случай че са поискани от общинската администрация.

-Други документи, необходими за изготвянето на проектното предложение и изпълнението на проекта.

 

ℹ️ За повече информация 

https://eumis2020.government.bg/bg/s/800c457d-e8be-4421-8ed9-9e78d0a75c39/Procedure/Info/fbf34c6a-8f67-4d16-9019-3bd43c71b70f

Понеделник, 04 Декември 2023 21:17

Седмичен отчет от изминалите дни

Венцислава Любенова:

Уважаеми жители на район "Северен", 

Желая да Ви информирам за извършените от мен дейности през последната седмица като районен кмет на район “Северен”:

Премахнахме опасни съоръжения, които бяха в близост до кръговото на Панаира.

Отстранени са голяма част от опасните клони в района след обилния снеговалеж на 26 ноември. За съжаление, към момента все още има неотстранени паднали клони, но екипите работят активно по премахването им. 

Разгледахме получените сигнали по електронната поща на районното кметство и възложих на компетентните органи тяхното разрешаване. 

Проведе се акция за вдигането на излезли от движение автомобили, които са паркирани върху общински и държавни терени. Акцията се проведоха на 29 и 30 ноември съвместно с III РПУ. Вдигнатите автомобили са общо осем. 

Според промените в Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, са без технически преглед за последните три месеца и са разположени на общински терен. 

За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми.

Благодарим на гражданите, които периодично подават сигнали за наличието на изоставени автомобили и по този начин заедно решаваме проблема с паркирането.

Нови сигнали могат да бъдат подавани на тел. 032/901 164 и 032/901 199 както и по имейл.

Имах два приемни дена през изминалата седмица по време на които се срещнах с десетки граждани, които споделиха своите проблеми. Заедно с експертите от различните ни отдели се заехме с тяхното разрешаване. 

Ако желаете да се срещнем и да споделите вашите проблеми в района, срещите ми с Вас са предвидени за дните в сряда и четвъртък, между 15 и 17 часа. За да не чакате, може предварително да се запишете за приемното ми време. Но това е само условно, защото постоянно сме на разположение за всичко важно за Вас. За улеснение може да ползвате и електронната ни поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Уважаеми, жители на район "Северен", искаме да Ви съобщим, че на 6-и декември( сряда) от 10.30ч. в църквата “Свети Иван Рилски” ще се проведе празнична литургия, а по-късно в двора на храма ще се раздаде курбан по случай един от най-важните православни празници Никулден. Курбанът е по инициатива на кмета на район Северен Венцислава Любенова. 

Никулден е празник, посветен на Свети Николай Мирликийски Чудотворец. Той се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, търговците и банкерите. 

На този ден празнуват Николай, Никола, Нейчо, Николина, Нина, Николета, Кольо, Ния и други. По традиция на празничната маса се сервират рибни ястия, особено с шаран.

Започна процедурата по изготвяне на инвестиционната програма на община Пловдив за 2024 г.

Очакваме вашите идеи за улици, тротоари, детски площадки, зелени площи, паркинги и улично осветление, които смятате, че трябва приоритетно да бъдат ремонтирани в нашия район през следващата година.

Можете да споделите вашите предложения в коментар под поста, като приложите снимка и локация.

Всяко едно предложение ще бъде разгледано от експертите в районната администрация и най-спешните и приоритетни дейности ще бъдат заложени в програмата. 

Нека заедно да определим приоритетите на нашия район!

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 13 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!