Район “Северен” благодари на всички малки и големи участници, които ни потопиха в коледния дух със страхотните си рисунки в нашия конкурс "Моята мечтана Коледа". 

 

Класирането според получените харесвания определиха първите три места както следва:

 

1. Николай Вълчев от СУ "Никола Вапцаров" 

2. Борислав Пашов от ДГ "Дъга"

3. Изабел Манчева от ДГ "Дъга" 

 

Кметът на района кани победителите и всички участници в конкурса на 29.12.23 г. (петък) от 11.30 ч. в заседателната зала на районната администрацията за получаване на награди.

 

Моля всички участници да носят своите прекрасни рисунки!

 

С много настроение и усмивки Ви очакваме да споделим зимната приказка заедно.

На Игнажден децата от подготвителна група на детска градина „Дъга“ посрещнаха специален гост - г-н Тодор Шукеров, който работи в Секретариата на Съвета на Европейския съюз, в Генералната дирекция по икономически и финасови въпроси. Във връзка с гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното образование, провеждано в детската градина, г-н Шукеров изнесе кратка беседа за Европейския съюз. Накара малчуганите да разсъждават и върху въпроси за опазването на околната среда, за изучаването на нашия роден език с цел съхраняване на българската идентичност, както и за изучаването на други европейски езици с цел общото европейско развитие в дух на разбирателство и сътрудничество.

Разказа още как от малък е мечтал да обикаля Европа, да владее много езици и да общува с хора от различни държави. Юрист по образование, специализирал в университет в Нотингам, с цената на много усилия и труд сбъдва своя професионална мечта да работи за Европейския съюз. Към момента владее английски и хърватски език, усилено изучава френски и немски език и е спечелил конкурс за работа на това престижно място, преборвайки конкуренция на над 30 000 кандидати от целия Европейски съюз. Директорът на детското заведение - г-жа Бойка Палийска, благодари на г-н Шукеров за безценните подаръци, донесени от Брюксел - книжки и други материали за децата с акцент приобщаване към общочовешките европейски ценности. И в духа на българските традиции отбеляза, че такъв "полазник" ще донесе берекет за следващата година. Нетрадиционният гост пожела на малчуганите да вярват в мечтите си и да ги следват, а след време някои от тях да му станат колеги.

С наближаването на Коледните празници, каним всички дечица от район "Северен" да се включат в конкурса за детска рисунка на тема "Моята мечтана Коледа".

Направете снимка на рисунката и я качете като коментар на страницата ни във Фейсбук: 

https://www.facebook.com/profile.php?id=61553585579485

Напишете двете имена на детето участник, възраст и името на детската градина или училище, което посещава.

Крайният срок е 2️⃣0️⃣ декември да споделите всички творби.

На 2️⃣1️⃣ декември ще обявим и тримата победители събрали най-много харесвания (лайкове) на рисунките.

За победителите сме приготвили страхотни награди.

 

Бяхме на проверка по сигнал на директора на Професонална гимназия по хранителни технологии и техника във връзка с ограничен достъп до сградата на училището поради ремонтни дейности в участъкът на бул. В.Априлов N 156.

 

След проверка на място и разговор с фирмата изпълнител установихме, че има осъществен достъп до училището и преминаването на МПС и специализирана техника се осъществява безпрепятствено. 

 

В най-скоро време ремонтните дейности ще приключат и участъка ще се използва по предназначение.

<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>
Страница 12 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!