На 14 март /сряда/ 2018 г., от 14 часа в заседателната зала на Район ,,Северен” - Община Пловдив, ще се проведе ежегодната среща на ръководството на Трето РУ – Пловдив с жителите на района. На срещата служителите на полицията ще отчетат дейността си за изминалата година, ще обявят основните си работни приоритети за настоящата година и ще отговарят на въпроси на граждани  - съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев, който също ще вземе участие в срещата.

         Приканват се всички граждани от района, които имат желание и отношение по въпросите, свързани с престъпността, пътно-транспортната обстановка в района и др., да заповядат.

Четвъртък, 08 Март 2018 13:08

Празник

,,Благодарни сме Ви инж. Ралев,  за това, че приехте нашата покана да споделите нашия празник!” С тези думи беше посрещнат кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев в  ресторанта, в който дамите от пенсионерския клуб  на ,,Хан Телериг”  честваха Международния ден на жената днес.

Кметът от своя страна поднесе цвете на всяка дама, като им отправи пожелания за здраве, щастие и бъдещи съвместни чествания.

 В своето обръщение към присъстващите дами, инж. Ралев обеща да се погрижи за обновяването на интериора на пенсионерския клуб, за да могат членовете му да прекарват  свободното си време в още по-уютна и в близка до семейната среда.

Петък, 02 Март 2018 13:11

Благотворителна акция

В район „Северен” подпомагат крайно нуждаещи се

 

 

Благотворителна акция се проведе днес в администрацията на район „Северен”. Инж.Ралев и екипът му лично раздадоха пакетирани храни от първа необходимост на социално слаби граждани. Двадесет пакета, включващи брашно, ориз, леща, макаронени изделия и олио получиха предимно възрастни хора, живущи в район „Северен”.

Инициативата се осъществи съвместно с Българския червен кръст в гр.Пловдив.

Инж.Ралев напомни , че стартира и съвместният проект на кметството с БЧК „Мобилни социални екипи”. Програмата е иновативна и включва помощ за запазване здравето предимно на самотни, трудноподвижни възрастни хора, сигурността им, помощ в дома, регулярни обаждания от специализиран кол център, социални услуги, информационни кампании и др.

На телефон 0700 14744  гражданите могат да заявят своите проблеми и нужди. Осигурен е денонощен оперативен център, който приема сигналите и осъществява логистиката на екипите.

Снощи бе дадено началото на тържествените чествания на 3 март в район „Северен”. Богатата програма предвижда изяви в детски градини и училища, най-значими сред които са празникът „Раждането на свободата” в ДГ „Марица и „Урок по родолюбие” в ДГ „Захарно петле”, както и мащабната изява на ОбУ „Йордан Йовков” „Слово и завет”, посветена на националния празник и на 170 години от рождението на великия поет на свободата Христо Ботев. На 2.март кметската администрация ще отдаде почит на предтечите на българската свобода пред паметната плоча на братя Търневи, която олицетворява епохата на родолюбие и самопожертвователност от драматичното време на борбите за национално освобождение.

На 28. февруари честването на знаменателните 140 години от освобождението на България събра деца и родители, учители и служители на ДГ „Марица” за годишнината, която е извор на вълнение и гордост за всички сънародници. Скъп гост на събитието бе инж.Ральо Ралев, кметът на района, който се присъедини към развълнуваното множество, за да стане част от невероятния спектакъл „Раждането на Свободата”, подготвен от талантливите възпитаници на градината. В празнично украсената зала въведе своите изпълнители директорът на ДГ „Марица” Надежда Дервенска, която честити  настъпващия Ден на свободата на всички присъстващи и отстъпи сцената на развълнуваните деца, за да разкажат как хилядолетната ни държава е извървяла пътя към отхвърляне на робството. Подготвени от своите блестящи учители, децата представиха със слово, с песни и мултимедия славната 13-вековна българска история. Залата заехтя от детските гласове, които с плам  изпяха „Вятър ечи...”, „Стани, стани юнак балкански” и „Тих бял Дунав”. Възкресени бяха най-светлите имена на националната революция – имената на Левски и Ботев, на Райна Княгиня и Бенковски, на легендарните опълченци. Тържеството кулминира под звуците на националния химн, когато въодушевените деца с трибагреници в ръце изправиха залата на крака. Гостите на събитието бяха трогнати до сълзи от прочувствените детски изпълнения, защото няма по-вълнуваща гледка от тази, най-малките да носят в сърцето си  Отечеството и неговите безсмъртни герои. Впечатлен от децата, от работата на учителите с тях, кметът на района честити наближаващия 3 март и сподели с вълнение, че това честване на националния празник е най-хубавото, на което е присъствал, че то не може да не трогне сърцето на всеки българин с патриотичния плам на най-малките граждани на „Северен”.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 2 от 176

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!