Продължава кампанията под надслов „Регистрирай куче и спечели награда", организирана от кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев вече четири години, като целта на инициативата е да стимулира активността на собствениците на домашни любимци да ги регистрират в администрацията на съответното кметство по местоживеене.

Първите наградени късметлии за тази година в район „Северен" са г-н Никола Христов и г-жа Десислава Георгиева - горди собственици на новорегистрирания Йоркширкски териер с име Тоби. Пореденият номер на кучето в електронния регистър на Община Пловдив е 7750.

Лично заместник-кметът на район „Северен”, Лариса Кътова връчи осигурените от Община Пловдив награди - комплект аксесоари, включващи: легло, релаксиращ шампоан, четка за козина, играчка, комплект държател и 40 броя торбички за почистване на екскременти.

Заместник-кметът пожела на г-н Христов и г-жа Георгиева да продължават съвестно да се грижат за своя любимец, с което да дават пример на съгражданите си в района.

Великденски концерт събра ученици, учители и родители в двора на СУ „Никола Вапцаров”. Празнично украсената сцена с голям великденски заек в центъра бе закачлив декор на събитието, което учениците бяха подготвили за своите гости. Директорът на училището Елена Александрова с вълнуващи думи откри тържеството, поздрави родителите, дошли да се зарадват на талантите на своите деца и пожела на всички присъстващи щастливо посрещане на светлите празнични дни.

Скъп гост на учениците за пореден път бе кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев, който винаги откликва на поканите да сподели вълненията и празничните чествания на вапцаровци. Участниците в програмата и този път впечатлиха с пъстротата на своите изяви: най-малките, първалачетата, бяха очарователни мажоретки, а големите им приятели впечатлиха с уменията си да рецитират и пеят. Виктория Боянова изпълни една от най-красивите творби на патрона на училището – „Пролет”, а след това публиката посрещна невероятната момчешка група „Орфееви гласове“ от V „б” клас, която възхити гостите с „Моя страна, моя България”. С впечатляващия си певчески талант изпъкна Валентин Картелов, чието изпълнение на „Заедно“ развълнува множеството. Творческите изяви на децата продължиха с много песни и танци, след което бе открит базарът с декоративни великденски яйца, козунаци, курабийки, великденски картички. Това бе малък остров на българските традиции и обичаи, където усмивките и веселото настроение трогват и връщат всекиго в детството му.

В поздравителните думи на инж.Р.Ралев към директора на институцията, към учениците и родителите пролича неговото голямо и искрено вълнение да бъде част от този чудесен празник, да е отново сред сърцатите и много талантливи възпитаници на СУ „Н.Вапцаров”. Научил, че всички средства от базара с великденски изделия ще бъдат вложени в благородната кауза да бъде подкрепено едно дете в тежко здравословно състояние, както и това, че със същата цел вече е събрана значителна сума от вапцаровци, той заяви, че се включва в това дело на доброто. Благодарение на инициативата едно първолаче в скоро време ще може да ползва софтуерен продукт, благодарение на който чрез движение на очите то ще общува и ще се обучава. Така празничният великденски концерт на СУ „Н.Вапцаров” обедини присъставщите около благородното дело в името на доброто и надеждата на едно пловдивско дете.

В ДГ „Космонавт” днес стартира мащабната акция за безплатни очни прегледи, насочена към децата от детските градини До 4. април във всичките седем градини на район „Северен” ще бъдат прегледани по предварително изготвен график и след информирано съгласие от родителите всичките 693 деца от вторите и третите групи. Инициативата се провежда под наслов „Весели очички” и е плод на целенасочените и благородни усилия на пловдивските Лайънс клубове „Евридика“, „Пловдив“ и „Пловдив – Филипополис“. Съвместно с Центъра за рехабилитация на слепи, те се стремят да обхванат в профилактичната си дейност децата на целия град, които след две-три години ще бъдат ученици.

Както и през миналата година, на откриването на прегледите присъства кметът на района инж.Ральо Ралев, който сърдечно благодари на организаторите за благородното начинание. То е доказателство за отговорната грижа за най-малките, показател е за обществената ангажираност в името на тяхното здраве. Кметът сподели, че от директорите на детските заведения има обратна информация за реакцията на родителите от миналогодишните прегледи, благодарение на което десетки семейства са предприели подходящи стъпки за реабилитация на очното здраве на децата си, след като са били запознати с резултатите на специалистите. Директорът на ДГ „Космонавт” се присъедини към думите му, за да подчертае колко благодарности са били отправени по повод благородната инициатива на хората от Центъра за рехабилитация на слепи и от Лайънс клубовете на Пловдив. „Да бъдат открити навреме отклонения в зрението и заболявания на очите, за да бъде гарантирано успешното им лечение още докато не са отключили сериозни проблеми за децата – такава е целта на организаторите”, сподели г-жа Десислава Данчева, която днес прегледа 90 деца от градината. Изследването с апарата се извърши автоматично, без притеснения за децата, като бе проверена роговицата на очите, извърши се изследване за далекогледство и късогледство, сравниха се размерите на зеницата на двете очи.

Прегледите преминаха при голям интерес от самите деца, които след това поканиха своите гости на пролетно тържество с много песни и танци. Инж.Р.Ралев изрази убеденост, че инициативата ще остане актуална и в бъдеще, защото дава шанс на родителите да бъдат своевременно информирани за очното здраве на техните деца.

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместник-кметът Лариса Кътова и секретарят  Десислава Йорданова бяха официални гости на жените от сдружение „Райна Княгиня” в гр.Пловдив, по покана на председателя му г-жа Виолета Трифонова.

         Дамският клуб е създаден преди тридесет години, за да съхранява българските и възрожденските традиции. Над петдесет дами се събират всеки понеделник в сградата на читалище „Георги Търнев”, намираща се на бул.”България” №146, където слушат музика, свирят на пиано, пеят във вокална група, декламират  различни произведения, рецитали, отбелязват национални, християнски и лични празници и други развлекателни дейности, подпомагащи общуването помежду им.

         Гостите бяха посрещнати с бурни аплодисменти от жените на сдружението, след което бяха поздравени от вокалната му група с авторските песни „Градът благословен”, посветена на гр.Пловдив и „Близост”, посветена на сдружението. Автор на текстовете и музиката на песните е единствения мъж в групата г-н Иван Пехливанов. Вокалната група на „Райна Княгиня” съществува от 28 години, печелила е множество награди и медали, а в близкия месец им предстоят изяви в гр.Стара Загора и гр.Клисура.

         Инж.Ралев отправи специален поздрав към всички присъстващи, като им пожела здраве, успехи, всеотдайност в начинанията и все така задружно да се събират и забавляват.

         На всяка от дамите кметът на район „Северен” поднесе красиво пролетно цвете в саксия, а те благодариха за жеста и уважението и заявиха желанието си в бъдеще срещите им да са много по-чести.

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 187

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!