Понеделник, 17 Септември 2018 11:31

Старт на новата учебна година в „Северен“

Новата 2018/2019 учебна година навсякъде в детските градини и училищата на район „Северен“ започна с усмихнати ученици и учители, с море от цветя и сърдечни празнични пожелания. 17.септември посрещна своята ученолюбива армия от над 9 000 деца и ученици в седем детски и тринадесет учебни заведения.Стотици родители и учители станаха свидетели на вълнуващите първи стъпки в първа група и в първи клас на най-мъничките -3-годишни деца и 6-7-годишни ученици, които с най-голямо вълнение посрещат началото на годината. Но и техните по-големи братя и сестри показаха, че завръщането в родното училище е запомнящо се преживяване, защото тук са сред съученици и приятели, сред любими учители.

Целият ръководен екип на районната администрация бе сред гостите на вълнуващите празнични мигове при откриване на новата учебна година. Кметът инж.Ральо Ралев започна деня в ДГ „Славей“, защото там за последна година е неговата дъщеричка. След това посети празненствата на ОУ „Д.Димов“ и СУ „Хр.Данов“ – и в двете училища той е гост за първи път в началото на учебната година. Финал на неговата уморителна, но щастлива обиколка постави гостуването в ЕГ „Ив.Вазов“, където само след месец над 1400 ученици и учители ще отпразнуват 60-годишния юбилей на прославеното училище. Заместник-кметовете също бяха част от официалното откриване на годината: г-жа Л.Кътова уважи учениците от  ОУ „П.Волов“, г-н К.Георгиев гостува на сърдечните възпитаници на СУ „Н.Вапцаров“, а д-р Кр.Асенов и гл.експерт „Образование“ Н.Нончева бяха посрещнати от празничното множество на СУ „П.Яворов“. Навсякъде властваше настроение, което само младостта може да създаде, а усмихнатите лица на учители и ученици подсказваха, че годината ще започне в нормалното си темпо още от следващия ден. За многохилядното просветно множество на района кметската институция е замислила реализирането още през тази есен на интересни конкурси, за да даде възможност за разнообразни изяви на творческите сили на деца, ученици и учители.

Първата от поредицата с инициативи, във връзка с отбелязване на „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември 2018 г.” проведе днес администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В 10.00 часа в парк „Рибница” стартира спортно състезание за хора с увреждания „Равни със здравите, но по-силни духом!”, съвместно със сдружение „Надежда за достоен живот” с председател Веска Младенова.

Мероприятието официално откри заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова. Тя поздрави присъстващите и пожела успех на всички в състезанието.

Над 80 души се включиха в инициативата в следните дисциплини:

-          Хвърляне на топка в цел

-          Дърпане на въже

-          Игра „Садене на картофи”

-          Спринт-  60 метра

Победители в дисциплината „Хвърляне на топка в цел” станаха: на първо място – Валя Бикова, второто място зае Ангелина Лечева, а трети се нареди Иво Денев.Във втората дисциплина „Дърпане на въже” победи отборът с участници :Веска Кафадарова, Пепа Диева, Жоро Диев, Любка Читалбашева, Янко Найдев, София Николова, Дима Латева, Валя Бикова, Мария Стойнова и Иван Христев. В играта „Садене на картофи” победител стана отборът със следните участници : Пепа Диева, Жоро Чалъков, Росица Стаменова, Дима Латева, Любка Читалбашева, Павлина Стоянова, Валя Бикова, Манова, Янко Найдев и Иво Денев. В спринта на 60 метра победител при мъжете стана Янко Найдев, втори е Иван Христев, а трети Иво Денев. При жените най-добре се представи Павлина Стоянова, която зае първото място, втора остана Пепа Диева, а трета се класира Веска Кафадарова.

 Г-жа Лариса Кътова връчи награди на  победителите във всички дисциплини, осигурени от районната администрация.

След приключване на състезанието всеки от участниците получи бутилка минерална вода, както и сандвичи, осигурени от спонсора на мероприятието „Експрес-Д” ООД с управител Ангелина Трайкова.

Събота, 15 Септември 2018 11:28

Моливчета

   Уникален и единствен по рода си за град Пловдив кът за отдих „Моливчета” откри днес администрацията на район „Северен”-съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Кътът за отдих се намира в парк „Майоров” (в близост до ул.”Неофит Рилски, западно от пешеходен мост) и се забелязва отдалече с цветните и неповторими пейки, наподобяващи моливчета.

            Пространството е облагородено от районната администрация, съвместно с фондация „Стария бряст” гр.Сливен с изпълнителен директор Стефан Стефанов и бригада „Нова градина” – гражданско обединение за обществено полезна дейност гр.Сливен с ръководител Магдалена Данчева.

            Лентата прерязаха инж.Ральо Ралев, Стефан Стефанов и Магдалена Данчева, след което всички присъстващи бяха почерпени със специално изработени сладки със снимка на новите съоръжения.

            Дейностите, извършени на терена включват изграждане на алея от тротоарни плочки, поставяне на  градински бордюр и монтиране на седем паркови пейки „Моливчета”. Монтирана е и двулицева обозначителна табела.

            Останалата част от парка е почистена, а пейките са боядисани в свежи и ярки цветове. За това се погрижиха заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова със служители от администрацията, членове на бригада „Нова градина” и на фондация „Стария бряст”.

            „Надяваме се този кът да стане притегателно място за срещи на младите хора, майките с малки деца, както и да се ползва за почивка от възрастни хора. Предстоят още приятни изненади и инициативи на конкретното място през есента” – сподели кметът на „Северен” инж.Ральо Ралев.

Събота, 15 Септември 2018 11:26

Да изчистим България заедно

 За поредна година район „Северен” се включи в най-мащабната доброволческа инициативата „Да изчистим България заедно”, която се провежда днес - 15. септември 2018 г. – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

            Служители на администрацията стартираха мероприятието в 9.30 часа на бул.”Марица” №19, като към тях се присъединиха множество граждани, решили да се включат в еко мероприятието.

            Почистени са тревните площи на изток по поречието на река Марица до пешеходния мост.

            Материали за включване в инициативата – чували и ръкавици през целия ден днес могат да бъдат получени от дежурния служител в кметството на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А.

            „Опазването на околната среда е задължение на всеки жител на планетата, на това трябва да учим и децата си!” – коментира инж.Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 208

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!