Сряда, 22 Ноември 2017 08:06

Инспекция

Днес, на 22.11.2017г. от 13.30 часа, кметът на район "Северен" - инж. Ральо Ралев, вицепремиерът Валери Симеонов, старши комисар Атанас Илков - Директор на ОД на МВР –Пловдив и главен инспектор Никола Симов, началник на ІІІ-то РУ „Полиция” при ОД на МВР –Пловдив, ще извършат инспекция на строително-ремонтните дейности на новата приемна на полицията, находяща се на ул.”Дилянка” №15 в кв.”Тодор Каблешков” - Шекер махала", съобщиха от районната администрация. 

Незабравимо посрещане на Деня на християнското семейство днес зарадва и малки, и големи в ДГ „Бреза” на район „Северен”. Изявата е част от фестивала на малките таланти в района, чиято цел е да стимулира развитието на творческите сили у деца и ученици, да ги подтикне да разгръщат потенциала си с помощта на слово, багри, музика и танци.

Децата от група „Калинка” бяха щастливите домакини на празненството, посветено на големия църковен празник Въведение Богородично и на единението и любовта в семейството. Със специалните си костюмчета и носии за тържеството те приветстваха своите родители, кмета на района инж.Ральо Ралев и неговия екип и нямаха търпение да покажат какво са научили за този светъл празник на любовта и сплотеното семейство. Сърдечните думи на директора на детското заведение г-жа Нели Димитрова дадоха старт на празненството. Кметът на района поздрави развълнуваното множество, като призна пред децата и родителите, че и за него най-скъпо е семейството, защото е нашата опора през целия ни живот.

Чрез песни, стихове и танци палавниците представиха осъвременен прочит на приказката за мързеливата Богданка и напомниха на всички колко са важни трудолюбието и отговорността, отзивчивостта и грижата за другия. Кулминацията настъпи с Вазовата „Молитва”, която прозвуча като благослов за опазване на семейството, любовта и рода. Разчупването на традиционната пита за здраве и берекет, красивият народен танц под звуците на жива гайда увенчаха прекрасното тържество на малките артисти от ДГ „Бреза”.

От администрацията на район “Северен” уведомяват всички жители на района, че от днес /20 ноември/ до 24 ноември 2017 г. ще се проведе поредната кампания за събиране на излезли от употреба гуми, отработени масла и негодни за употреба батерии и акумулатори.

Тези отпадъци могат да бъдат предавани в събирателен пункт на адрес: гр. Пловдив, район „Северен“, ул. „Георги Бенев“ № 4, площадка на „Универсметал“ ООД, от 09:00 до 17:00 часа.

За предотвратяване и ограничаване замърсяването на въздуха, водите и почвите, както и ограничаване риска за човешкото здраве и околната среда е забранено изоставянето, нерегламентираното изхвърляне или друга форма на неконтролирано обезвреждане на излезли от употреба гуми и отработени масла, както и изгарянето, с изключение на случаите, в които лицата, притежават съответното разрешение.

От районната администрация призовават гражданите да се възползват от предложената възможност.

Акция по премахване на стари и опасни детски съоръжения се проведе в район „Северен” след сигнали на граждани и констатации от служители на районната администрация,  съобщиха от кметството.
 
След направена проверка и оглед на място на детските съоръжения от специалисти на районната администрация, се извърши премахване на най-опасните такива на следните 
адреса: бул. “България” № 37-39; 146; 162, 170, 178.

Освен стари и опасни съоръжения за игра се премахнаха и амортизирани, също застрашаващи сигурността на гражданите, футболни врати на бул. “Васил Априлов”  136, бул. “България”  78, ул. “Гонда вода”  18, както и простори и лостове.

 
От районната администрация призоват гражданите да подават сигнали при установяване на счупено детско съоръжение или друг проблем по площадките
 и игрищата.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 10 от 176

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!