Нова акция по репатриране на излезли от употреба МПС-та се състоя на територията на „Северен”, съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Изоставените автомобили са отстранени от следните адреси: ул. „Панагюрище“, ул. „Васил Левски“, ул. „Сава Муткуров“ и бул. „България“. От районната администрация припомнят, че според Наредбата за управление на отпадъците се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и разположени на общински терен. За да не бъдат вдигнати старите коли, собствениците имат 3-месечен срок, в който следва да приведат автомобилите в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. Сигнали за наличието на изоставени автомобили в район „Северен“ могат да бъдат подавани на тел. 032 / 901 165 и на моб. тел. 0876 / 92 36 36.

Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани гражданите на детски празник „Всички в парка“, който ще се проведе на 24.10.2020 г. (събота) от 12:00 часа в парк „Рибница“. Очаква Ви богата програма, включваща изпълнения на фолклорен ансамбъл „Дилянка“, забавни игри с клоуни и жонгльор, томбола с награди. Мероприятието ще се проведе на открито при спазване на всички необходими противоепидемични мерки. Входът е свободен! Заповядайте!

Курбан за здраве и благополучие по случай празника на Св. Йоан Рилски Чудотворец раздадоха днес в двора на църквата, носеща името на българския светец, от администрацията на район „Северен”. Храната бе осветена от енорийски свещеник Христо Батинков за стотиците миряни, дошли да почетат празника. Кметът на района Стоян Алексиев поздрави присъстващите и раздаде в купички за еднократна употреба пилешки курбан на над 300 души. „Пожелавам Ви здраве и по-светли дни, изпълнени с вяра и надежда”, обърна се към гражданите Стоян Алексиев. На 19 октомври Православната църква отбелязва празника на Свети Иван Рилски Чудотворец –небесен закрилник и покровител на българския народ. Той е един от най-известните български светци, лечители, основател на Рилския манастир и патрон на българските лекари.

Kметът на район „Северен” Стоян Алексиев кани всички миряни на 19.10.2020 г. (понеделник) от 11:00 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски”, където ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие по случай празника на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Заповядайте!
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 273

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!