Кметът на район „Северен" инж. Ральо Ралев, заместник-кметовете д-р Красимир Асенов, Калоян Георгиев и секретарят на района Десислава Йорданова бяха официални гости днес на тържеството на дамите от пенсионерски клуб „Надежда" в кв. "Гагарин", по случай Международния ден на жената. Инж. Ралев поздрави всички празнуващи и им пожела крепко здраве, бодър дух, дълголетие, уют и повече споделени мигове с любимите хора, които да изпълват дните им с радост. Председателят на клуба Ана Христева от своя страна изрази своята признателност към всички присъстващи и към ръководството на Район “Северен” за дългогодишното взаимно сътрудничество и разбирателство. Възрастните дами бяха приятно сюрпризирани от инж. Ралев с поднесено лично от него цвете в знак на уважение. По традиция празникът завърши с кръшно, право, българско хоро.
Детска ясла „Палечка“ в район „Северен“ отпразнува Денят на жената с тържество, в което се изявиха децата от втора група. Забавната програма, която най-малките изнесоха с невероятно желание и много усмивки, включваше характерния Танц на калинките, хоро, песни и стихчета. В присъствието на инж. Ральо Ралев – кмет на район „Северен“ и неговия заместник Калоян Георгиев, децата зарадваха с артистичния си талант пълната с родители и роднини стая на яслата. На финала на тържеството всички майки и баби чуха от децата трогващите думи „Обичам те“, държейки огромни сърца в малките си ръчички.
Четвъртък, 07 Март 2019 11:15

майсторът стъклар Харун Гюмюш

Уникално по рода си представление изнесе пред стотици малчугани майсторът стъклар от Република Турция – Харун Гюмюш, който гостуваше на ОбУ ,,Йордан Йовков” с директор г-жа Таня Николова. Лично кметът на района инж. Ральо Ралев и Генералният консул на Република Турция в Пловдив г-н Хюсеин Ергани асистираха на знаменития майстор-ювелир, в ръцете на който стъклото оживя и достави огромно удоволствие на деца, преподаватели и гости. Сред приказни стъклени фигурки на въртящи се в сема ритуал дервиши, серпентини, животни и цветя, майстор Гюмюш разказа на децата историята на стъклото и технологията за неговото обработване. Децата се включиха с желание и интерес в демонстрациите. Организатори на гостуването са Генералното консулство на Република Турция в град Пловдив, представлявано от г-н Ергани и директора на училището Т. Николова.
Вторник, 05 Март 2019 11:14

Първа копка

Първа копка за изграждане на нова детска площадка в квартал “Захарна фабрика” в "Северен" направи кметът на района инж. Ральо Ралев. Новото съоръжение ще се намира в междублоковото пространство на бул.”България” № 230, ул.”Факел” и ул.”Генерал Кутузов”. Детската площадка ще бъде изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1/2009г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Предвижда се монтаж на 4 на брой детски съоръжения за игра: - 1. Детско комбинирано съоръжение с кула с покрив, различни нива за игра, пързалка, стъпала, мрежа за катерене и др. занимателни елементи. - 2. Къщичка с покрив, стени и прозорци за игри със сюжети и роли. - 3. Люлка-"махало" с 2 бр. седалки – тип "кош" за деца до 3 год. и плоска за деца над 3 г. - 4. Люлка – везна Всички съоръжения ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка с площ от 95 кв.м. За безопасността на децата се предвижда и поставяне на обезопасителна ограда. Цената за изграждане на новата детска площадката е 50 000 лв. “Ремонтните дейности се очаква да приключат в началото на другия месец - коментира Ралев и малките жителите на квартала ще могат да се радват и използват площадката съвсем скоро.”
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 223

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!