Четвъртък, 20 Септември 2018 11:39

Парад на кучета

Парад на кучета проведе администрацията на район „Северен” вчера на площадката за свободно разхождане на домашни любимци зад Гранд хотел „Пловдив” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Мероприятието се проведе във връзка с включването на район „Северен”, Община Пловдив в организирания месец в помощ на животните и хората, които ги обичат – 2018 г.

Парадът бе открит официално от заместник-кметът на района г-жа Лариса Кътова, която поздрави присъстващите и им пожела приятни емоции и късмет с наградите.

С много настроение и гордост собствениците на кучета дефилираха и представиха своите любимци с име, порода и възраст.

След представяне на всички участници дойде ред и на томболата с награди.

Сред късметлиите бяха пинчера с име Рик на година и четири месеца, бернски зененхунд с име Максимилиан на година и пет месеца и лабрадора Сара, също на година и пет месеца.

Сряда, 19 Септември 2018 11:37

Седмицата на мобилността

Седмицата на мобилността през тази година предлага на хилядите деца и ученици в район „Северен“ множество прояви, където те могат да покажат знания и умения, талант, отлична дисциплина и състезателен дух.         За най-малките – децата от детските заведения  -  специално бяха организирани образователни игри по безопасност на движението, които се проведоха на специализираната за този тип обучения площадка в района на ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови” №21. Там малчуганите научават всички най-важни правила за удобно и безопасно придвижване в градска среда – по пешеходни зони и на кръстовища, при спазване на основните знаци за придвижване. Главни герои на тазгодишното събитие станаха децата от ПГ на ДГ „Бреза“. Водени от своите учители, те показаха отлична организираност и безупречно изпълниха указанията за екипна работа.

         Забавните строфи, рецитирани от децата, с усмивки слушаха техните гости–зам.-кметовете Л.Кътова, К.Георгиев, секретарят на администрацията Д.Йорданова и гл.експерт „Образование“ Н.Нончева. Те се включиха в тематичните игри на децата, като станаха съдии заедно с инсп.Б.Гиргинов, говорител на КАТ – Пътна полиция Пловдив.  В хода на забавните игри „Пешеходна пътечка“, „Пресичам безопасно“ всички състезатели, отлично подготвени от своите учители, напираха да покажат знанията си за маркировката по пътя, за пътните знаци и правилата за безопасно движение. Между всяка състезателна игра отборите си отпочиваха с песни и стихотворения, които зареждаха малчуганите с енергия и ентусиазъм да покажат волята си за победа в следващото изпитание. На финала децата демонстрираха знания за пътните знаци и за светлинното регулиране на светофара. Чичко полицай беше принуден да признае, че състезаващите се отбори  с имена „Ракета” и „Комета” са  равностойни, и обяви, че всички в днешното състезание са победители.        Заместник-кметът на района Лариса Кътова поздрави възпитаниците на „Бреза“ за показаните знания и умения, но най-вече за това, че са били много дисциплинирани и са работили успешно в екип. Пожела всички – и деца, и възрастни – не само да познаваме добре, а и винаги да спазваме правилата за безопасно движение, за да бъдем добри участници в пътното движение. Всички участници в мероприятието получиха торбичка с лакомства от районната администрация, както и изданието „Устойчиво движение в града” на община Пловдив.

Вторник, 18 Септември 2018 11:35

Комбинирай! Движи се!

На 21.09.2018 год. (петък) в интервала от 10.00 до 11.00 часа ще се проведе велошествие под наслов „Комбинирай! Движи се!” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Мероприятието ще се проведе във връзка с включване на администрацията на район „Северен” в отбелязване на кампанията „Европейска седмица на мобилността 16-22 септември 2018”. В шествието с велосипеди могат да вземат участие както деца, така и  възрастни жители на района.

 Велошествието ще се проведе по следния маршрут : старт от локалното платно на бул.”България” №56 посока изток до бул.”България”№8, обръщане на паркинга пред бул.”България” №8, след това излизане на локалното посока запад и финиширане на бул.”България” №56.

Локалното платно на бул.”България” ще бъде затворено за движение от №56 до №8 в посочения интервал от време, а перпендикулярните улици на бул.”България” с номера от №8 до №18, от №20 до №30, от №32 до №42, от №44 до №54 и от № 56 до №66 ще бъдат подсигурени за времето от 10.00 часа до 11.00 часа.

Инж.Ралев приканва гражданите да се включат в тази инициатива, очакват ги много настроение, музика и награди, осигурени от районната администрация.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Понеделник, 17 Септември 2018 11:33

клуб „Надежда”

Седми по ред рожден ден отпразнува днес пенсионерски клуб „Надежда” в кв.”Гагарин” на район „Северен”.

         Специален гост на тържеството бе кметът на района инж.Ральо Ралев със своя екип – заместник-кметовете Лариса Кътова, д-р Красимир Асенов, Калоян Георгиев и секретарят Десислава Йорданова.

         Възрастните хора посрещнаха гостите си с аплодисменти, много усмивки и ведро настроение.

         Красив и функционален подарък за всички членове на клуба поднесе кметът Ралев, както и прекрасен букет за председателя на клуба – Ана Христева.

         „Желая ви здраве, дълголетие и още много рождени дни на клуба да бъдат отбелязвани от този чудесен и деен колектив!” – пожела инж.Ралев

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 208

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!