Понеделник, 27 Ноември 2017 08:11

Разсад

Започва раздаването на разсад в район “Северен”. Всички граждани, които са подали заявка в районната администрация и искат да озеленят и облагородят градинките и площите около жилищата си, могат да получат съответната храстовидна растителност утре, 28 ноември /вторник/ в районната администрация с адрес: бул. “Цар Борис III Обединител” № 22А от 11.00 ч. до 13.00 ч. Ще бъдат раздадени 2200 бр. храсти.

Днес се проведе втората есенна залесителна акция от поредицата, организирани от администрацията на район „Северен“, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

        Един чинар, една рустифина, 3 бр. блатни кипариса, 3 бр. черни бора и две източни туи се засадиха в междублоковото пространство на бул. „България“ № 224/230, около детската площадка. В акцията се включиха и граждани, живущи в съседните блокове.

        Следващата седмица ще продължи инициативата по залесяване в район „Северен“. С цел превръщане на района в зелена градска среда, през есенната кампания ще бъдат засяти 6000 бр. храсти от вида лигуструм, симфорикарпус, ружа и рози. Територията на „Северен“ ще е облагородена и с 200 бр. широколистни дръвчета от вида чинар, липа, кестен, рустифина и др., и 50 бр. иглолистни дръвчета от вида бор, ела, кипарис и туя.

Първа залесителна акция за есенния сезон проведе днес администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Предстоят още няколко такива акции в следващите дни до края на месеца.

В еко инициативата взеха участие и дечица от ДГ “Бреза”, които придобиха основни умения и знания в засаждането и отглеждането на растенията.

100 броя храсти от вида лигуструм, 5 бр. широколистни дървета от вида еводия и 8 бр. туи се посадиха на площадката за безопасност на движението на ул.”Стефан и Обрейко Обрейкови”. Засаждането на дърветата се извърши със съдействието на ОП „Градини и паркове” в предварително изкопани гнезда.

Днешното мероприятие е част от поредицата залесителни акции на територията на Район “Северен”, чрез които градът продължава да добива все по-приветлив, зелен и естетичен вид – коментира Ралев. Утре продължаваме със залесяването, този път в градинката на бул. “България” № 230.

Днес малките възпитаници на ДГ „Дъга” си устроиха празник под надслов „Вече съм голям и правилата знам”. Той бе посветен на правилата за безопасно движение по пътищата и се проведе на специално изградената за тази цел площадка в район „Северен”. С интерес наблюдаваха и севключиха в тематичните игри на децата гостите от района – кметът инж. Ральо Ралев и неговият екип, които влязоха в ролята на съдии заедно с Чичко полицай - инсп. Ботьо Гиргинов от сектор Пътна Полиция Пловдив. Отстрани пък насърчаваха състезателите малките приятелчета от ДГ „Бреза”, при което всички деца, отлично подготвени от своите учители, напираха да покажат знанията си за маркировката по пътя, за пътните знаци и правилата за безопасно движение.
В хода на празничното събитие бяха проведени четири образователни игри, съпроводени с много емоции, но и с отлична дисциплина, каквато трябва да цари на уличното платно. Между всяка състезателна игра отборите си отпочиваха с песни и стихотворения, които зареждаха децата с енергия и ентусиазъм да покажат волята си за победа в следващото изпитание. На финала децата демонстрираха знания за движението на превозните средства, за пресичането на улицата на обозначените места, за светлинното регулиране на светофара. Днес бе представена и една друга образователна игра. При нея чрез робот детето научава основните посоки и придобива умения да се ориентира правилно.Оказа се, че те вече умеят да управляват бързо и безопасно тротинетки между слаломни конуси. Чичко полицай беше принуден да признае, че състезаващите се отбори са равностойни, и обяви, че всички в днешното състезание са победители.
Кметът на района инж. Ральо Ралев поздрави децата за показаните знания и умения, но най-вече за това, че са били много дисциплинирани и са работили успешно в екип. Пожела всички – и деца, и възрастни – не само да познаваме добре, а и винаги да спазваме правилата за безопасно движение, за да бъдем добри участници в пътното движение.

На финала на празника, кметът Ралев раздаде на всички дечица брошури с правилата за безопасност на движението по пътищата.

 

 
 
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 176

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!