От администрацията на Район “Северен” напомнят, че и тази година Община Пловдив организира за гражданите Система за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата чрез Мобилен събирателен пункт. Съществуват битови отпадъци, в чийто състав, количество или свойства се намират вещества, които носят опасност на човека и природата и те са наричат опасни отпадъци. Ако не бъдат обезвредени могат сериозно да замърсят природата и да застрашат човешкото здраве.

За домакинствата в район “Северен” мобилният пункт ще се позиционира:

На 26.10.2017 г. от 13:45 до 16:30 часа на адрес: Район „Северен“, в близост до кръстовището на ул. „Победа” и ул. „Димитър Стамболов” – пред автогара „Север” и магазин „Лидъл”;

В мобилния пункт ще се събират следните отпадъци:

• живак и живаксъдържащи уреди (с изключение на луминесцентни лампи);

• лаково бояджийски материали (емулсии и лакови бои; политури и лакове; разтворители и разредители за боя; терпентин и др.),

• домакински препарати и химикали (почистващи препарати, белина, дезинфектанти, дезодоранти, киселини, основи, реактиви, пестициди и др.);

• мастила, замърсени опаковки и др.;

• маслени филтри, спирачни течности и антифриз;

• фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Акция за раздаване на храстовидна и дървесна растителност за залесяване на граждани организира администрацията на район „Северен”, съвместно с ОП „Градини и паркове”- съобщи кметът на района инж. Ралев.

Всеки, който желае да се възползва от възможността да разкраси мястото, където живее с храсти и дървета от вида лигуструм, симфорикарпус - бял и червен, форзиция и филаделфус,липа, ясен, чинар, явор и др. може да подаде заявление до 10.11.2017 г. в отдел „Екология” на район „Северен” с адрес: “Цар Борис III Обединител” 22А или на тел032/901 165.

По-късно всички граждани, заявили интерес, ще бъдат уведомени допълнително за деня и часа на раздаване на разсада, който ще получат пред сградата на районното кметство.

 „Изказвам благодарността си към директора на ОП „Градини и паркове” г-н Стоян Алексиев за съдействието и подкрепата му при осъществяването на подобни мероприятия” – допълникметът на район „Северен” инж. Ралев.

Започна втори етап от обновяването на детските съоръжения на територията на Район “Северен”, извършено със съдействието на ОП ”Градини и паркове”. През месец август тази година бяха подменени 21 бр. стари и счупени седалки на детски люлки, презназначени както за деца от 1-3 годишна възраст, така и за деца от 3-12 год. Сега ще бъдат поставени още 20 бр. седалки за люлки, които са закупени със средства от бюджета на Район ”Северен” и ще се поставят на детските площадки, намиращи се на следните адреси:
в парк “Рибница” – 1 бр.; бул.“Васил Априлов” № 107 – 2 броя; на бул.“Васил Априлов” в градинката до р-т “Хитър Петър” – 2 броя; бул.“България” №230 – 1 брой; бул.“България” №2 – 1 брой; бул.“България” пред читалище “Г. Търнев” – 1 брой; бул.“България” №184 в градинката – 2 броя; ул.“Ладога” в парка – 1 бр.; ул.“Петрохан” – 2 бр; в парка на ул. “Панагюрище” – 2 бр.; ул.”Мизия” - 2 броя; бул.“Дунав” №9 – 2 броя; ул.“Мануш войвода” №15 – 1 брой.
Всяка година изграждаме по 2-3 нови детски площадки, съобразени с Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Тъй като нямаме финансовата възможност да подменим всички стари съществуващи такива наведнъж, които са 64 на брой в Район “Северен”, се опитваме да ги възстановим, за да могат все пак да се използват от децата – коментира кметът Ралев.

Четвъртък, 12 Октомври 2017 13:51

Събаряне на незаконни постройки

Районната администрация пристъпи днес към последващо събаряне на незаконни постройки в пловдивската „Арман Махала”, съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев. Събарят се жилищни сгради, които са без каквито и да е строителни документи и книжа и са изградени върху терен общинската собственост. Заповедите за премахване на незаконното строителство са потвърдени от съдебните институции, както в България, така и от Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

Администрацията на район "Северен" изказва специална благодарност на служителите на Дирекция „Социално подпомагане” към Община Пловдив, на главен инспектор Никола Симов – началник на III-то РУ „Полиция” при ОД на МВР Пловдив и на служителите му, за проявения професионализъм при изпълнението на служебните им задължения.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 172

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!