Стартира изграждане на рампа и навес на разливната на ул.”Ян Хус” в „Северен”

„Стартира частичен ремонт за по-удобно и безопасно ползване на детската кухня на ул. „Ян Хус”№7 в „Северен”- съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев - там ще бъде изградена нова естакада за директен и по-лесен достъп до кухнята на всички майки с колички, които я ползват ежедневно. Също така за по-голямо удобство и комфорт на всички чакащи ще бъде монтиран олекотен дървен навес над входа на разливната. Настилката на паркинга пред пункта ще бъде изравнена и пренаредена.“

„От откриването на разливната през миналата година се стараем да удовлетворим всички желания на ползвателите й, като подобрим обстановката там. С този ремонт ще направим така, че всички, които ползват кухнята, освен да получават вкусна и здравословна храна да имат възможността спокойно и безопасно да изчакват“, допълни той.

Райкметът пое ангажимент до петнадесет дни да приключат всички ремонтни дейности.

Район “Северен” подобри своя рекорд по предадено еднократно количество пластмасови капачки. След като миналата година месец март предадоха 420 кг,  то сега, само за 3 месеца , благодарение на инициативността на пловдивчани,  районното кметство събраха рекордните 480 кг.

            С нарастваща масовост в района се осъществява инициативата за събиране на пластмасови капачки, средствата от преработването на които се влагат в общественозначими каузи. Отзивчивостта на хората в края на миналата година зарадва обитателите от Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания към КСУ “Олга Скобелева”.

            Тази година кметът Ралев и Кирил Гаров – лицето на неправителствената организация “Here2Help”, решиха да насочат дарителския си жест към тригодишната Лилия Козарева, за която в момента тече кампания под надслов “Доброто Продължава”, организирана от ДГ “Дъга” към Район “Северен”. Лилия, която е едва на 3 години, страда от „ретинопатия на недоносеното” и след прекарани няколко оперативни интервенции продължава да се нуждае от специализирано лечение на зрението.

            “Нека помогнем на Лили да възстанови зрението си! Събраните средства от пластмасовите капачки  едва ли ще бъдат достатъчни, но с общи усилия, можем да помогнем на това невръстно детенце да има по-добро бъдеще!” – призовава инж. Ралев. “Благодаря и на г-н Гаров за това, че прие нашата кауза!”

            Към всички пловдивчани район „Северен” и ДГ „Дъга” отправят апел: „Помогни на Лили да има цветно детство” – IBANBG58 UNCR 7000 1523 1718 87

 

 

Неработещите електрически и електронни уреди гражданите могат да предават на 04-ти април 2016 г.(сряда)  от 09.00 до 13.00 часа на паркинга източно от бул.”България” №108, (южно от кметството на район „Северен”).

Жителите на района могат да предават в мобилния пункт следните излезли от употреба електрически и електронни уреди : печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, радиа, транзистори, компютри, монитори, мишки за компютър, мобилни апарати, телефонни апарати, фризери, електрически радиатори, отоплителни печки, прахосмукачки, маши за коса, преси.

За лицата, които ще се включат в акцията, са предвидени  ваучери за покупка на подарък от голяма търговска верига за битова техника в гр.Пловдив.

Възрастни хора, хора, които нямат възможност да доставят на място своите уреди или нямат транспорт могат да дават своите заявки на тел.032/901 165 – отдел „Екология” на район „Северен” като посочат своето име, адрес, телефон и вида на излезлия от употреба уред, който желаят да предадат .

В срок до две седмици ще бъдат посетени на адрес и ненужните им уреди ще бъдат взети.

„Призовавам гражданите да се възползват от възможността, която им предоставяме и да изчистят домовете си от ненужните елекрически и елекронни уреди” – сподели кметът на района инж.Ралев.

 

 

         Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместник-кметът Лариса Кътова и секретарят  Десислава Йорданова присъстваха на тържество, по случай отбелязване на рождените дни на дамите от сдружение „Райна Княгиня” при НЧ „Георги Търнев” в гр.Пловдив.

         Поканата бе отправена от  председателя на сдружението г-жа Виолета Трифонова. Празникът бе за всички дами, които са имали рожден ден през първото тримесечие на годината и се проведе в ресторант, в близост до читалището.

         Инж.Ралев и екипът му бе посрещнат с аплодисменти и много настроение от жените, които споделиха, че за 30 години той е първият кмет, който ги уважава и поздравява лично за празника им.

         Всяка от  17-те рожденички получи  подарък от инж.Ралев с пожелание за здраве, дълголетие, много внуци и правнуци.

        

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 9 от 187

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!