Първа копка за изграждане на нова детска площадка в парк „Сърнена гора” на район „Северен” направи кмета на района инж.Ральо Ралев, съвместно с кмета на район „Централен” Георги Стаменов, кметът на район „Тракия” Костадин Димитров и директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев.

Паркът се намира в междублоковото пространство на улиците „Сърнена гора” №12,18 и „Златна панега” №12.

Детската площадка ще бъде изцяло съобразена с изискванията на Наредба №1/2009г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Предвижда се монтаж на 5 на брой детски съоръжения за игра:

-          1. Детско комбинирано съоръжение с кула с покрив и кула без покрив, пързалка, различни нива за игра, балкони, стена за катерене, стълбище и многобройни занимателни елементи.

-          2. Къщичка с покрив, стени и прозорци за игри със сюжети и роли.

-          3. Люлка-„махало” с 2 бр. седалки – тип „кош” за деца до 3 год. И плоска за деца над 3 г.

-          4. Люлка – везна

-          5. Пружинна клатушка

Всички съоръжения ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка с площ от 117 кв.м. Цената за изграждане на новата детска площадката е 50 000 лв.

„ През 2017 година преасфалтирахме всички алеи в парка, изградихме нова поливна система, подменихме част от пейките, и сега като завършек на облагородяването на парковото пространство е изграждането на нова детска площадка, което се очаква да приключи до края на месеца” – коментира инж.Ралев.

Успешно премина акцията за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО), организирано днес от районната администрация в район „Северен” – сподели кметът на района инж.Ральо Ралев.

Неработещите електрически и електронни уреди гражданите предаваха от 09.00 до 13.00 часа на паркинга източно от бул.”България” №108, (южно от кметството на район „Северен”).

В мобилния пункт жителите на района най-често предаваха следните уреди: хладилници, монитори, телефонни апарати, ютии, тостери, телевизори, зарядни устройства и други, като 17 на брой домакинства се включиха активно и изчистиха домовете си от ненужните ел.уреди.

3 домакинства отправиха своите заявки на тел. 032/901 165 – отдел „Екология” на район „Северен”, посочвайки своето име, адрес, телефон и вида на излезлия от употреба уред. В срок до две седмици ще бъдат посетени на адрес и ненужните им уреди ще бъдат взети, като предварително ще бъде уговорен часа и датата на посещението.

„ Този вид мероприятия вече са традиционни за район „Северен”, и съм щастлив, че все повече хора се възползват от услугата, като по този начин се грижим за една по-чиста околна среда” – коментира инж.Ралев.

 

            „Светъл Великден” – така деца, учители и родители на ДГ „Весела” в район „Северен” назоваха тържественото посрещане на най-големия християнски празник. Скъпи гости на тържеството бяха много родители и заместник-кметовете на района Лариса Кътова, д-р Красимир Асенов и Калоян Георгиев. Донка Щилянова, Началник на Отдел „Образование” на Община Пловдив и Озден Тахсин, главен експерт,  също се присъединиха към празничното множество. Директорът на детското заведение Тодорка Пенкова изрази удоволствието си да посрещне празничното множество, защото така всички се присъединяват към детското вълнение преди Великден.             Присъстващите станаха свидетели на много изненади, подготвени от децата, които отключиха сърцата за приповдигнати емоции и искрени усмивки. Сред раззеленения двор на градината най-напред „поздрави” новодошлите великденската върба, посадена от децата през 2015г, обсипана сега с шарени яйца. Малки стопани на детската градина, в народни носии, посрещнаха гостите с пита и с „добре дошли”, а после ги поведоха по „Улицата на занаятите”. Тук бяха подредени приказни пролетни пана и богата кулинарна изложба, плод на продължителната работа на деца, учители и родители. Засмени малки майстори на курабии, с големи бели шапки на главите, се погрижиха гостите да опитат от техните великденски сладости.

            Вътрешният двор на градината наподобяваше Капана фест: под букет от чадърчета малчуганите рисуваха с пръсти, шареха яйца, подготвяха изненади от естествени продукти, които се превръщаха в малки подаръчета. Върху голям цветен чадър художниците поставяха отпечатани своите майсторски ръчички. Поканиха гостите да нашарят свое великденско яйце с пожелание то да бъде най-силен борец на Великден. Песни и танци огласиха детската сцена, а на финала бели, зелени и червени балони полетяха към небето. На Великден всеки отваря сърцето си за доброто – обърна се към гостите директорът Т.Пенкова, за да съобщи, че служители и родители на ДГ „Весела” застават сплотени зад каузата”Светлина за ЛИЛИ”. Лариса Кътова благодари на всички в градината за този благороден жест, който е обща кауза на детските и учебни заведения в района, на цялата кметска администрация. Тя изрази убедеността си, че да учим децата си да бъдат отзивчиви и грижовни, е призвание на всеки родител и учител. С голямо вълнение тя се обърна към малките стопани на градината, за да им благодари за великолепния великденски празник и да пожелае на тях, на родителите и учителите им здраве и светли великденски дни.

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 187

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!