Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев изпрати поздравителни адреси на 13 учебни заведения и 7 детски градини по случай 1 ноември-Деня на народните будители. „И днес, както в миналото, редом с духовните водачи на отечеството, УЧИТЕЛЯТ е водещата фигура в борбата за просвета и култура, на него е отредена мисията да се бори с невежеството, да побеждава конформизма, да отхвърля посредствеността. С талантливото си слово, изричано неуморно всеки ден, с човешкото си достойнство и служенето на нашите наследници учителят е мисионер, който озарява умовете и сърцата им, дава им пример за човечност и солидарност, учи ги как като българи да преодоляваме заедно и в разбирателство трудностите.Към Вас, скъпи учители - съвременни будители, имам честта да отправя поздрави за националния ни празник и да Ви пожелая здраве и нови блестящи успехи в името на нашите деца и бъдещето на България!“, пише в поздравителния адрес Стоян Алексиев. Кметът на район „Северен“ приветства с Деня на народните будители и културните дейци от двете читалища на територията на района- НЧ „Георги Търнев-1900“ и НЧ „Проф.Кирил Дженев- 2018“. Стоян Алексиев изпрати още поздравителни адреси на преподавателския екип на ВУАРР в лицето на неговия учредител и ректор акад. Димитър Димитров, както и на ЧСБУ „Талантите“ с директор Юлия Юрдекова. Общински съвет- Пловдив е гласувал предложението на отдел „Образование“ към Община Пловдив за отличаване на директори и учители по случай 1 ноември.За първи път в раздела за награждаване на директори и тримата са от образователни институции в район „Северен“.Това са: Мария Гайдарова (ОУ „Райна Княгиня“), Вихра Ерамян (ЕГ „Иван Вазов“) и Мариела Николова (ФЕГ „Антоан дьо Сент- Екзюпери”).

Във връзка с необходимостта от оформяне на короните на дърветата по ул. „Полк. Сава Муткуров“ от №42 до №89, администрацията на район „Северен“ моли гражданите да съдействат за освобождаване на пътното платно от автомобили. Екологичната акция ще се проведе в периода от 27.10.2020 г. (вторник) до 30.10.2020 г.(петък).
Кметът на „Северен“ Стоян Алексиев изпрати поздравителен адрес, торта и красив букет на Марийка Андреева, която отпразнува вчера своя 100-годишен юбилей. “Малцина са избраните да преминат през изпитанията и борбите, успехите и радостите на цял век живот. Затова в деня на Вашия юбилей изразявам убеденост, че съдбата подарява такъв шанс на онези, които честно са се трудили, които безрезервно са обичали и са дали живот на следовници и на добри дела. Бъдете благословена с преживените години, бъдете здрава и със силен дух и нека голямото Ви сърце и бистрият Ви ум са източник на още дълги радостни години сред скъпото Ви семейство!”, пише в поздравителния адрес районният кмет. Баба Марийка има голямо семейство: 2 дъщери, 4 внуци и 6 правнуци. Работила е в „Тютюнева промишленост“-Пазарджик и в ХЕИ-Пазарджик. Възрастната дама обича да чете книги още от дете и е най-старият регистриран читател на НБ „Иван Вазов“- Пловдив. Предпочита литературни произведения и географски издания. На 95 години претърпява операция за възстановяване на зрението, която е успешна. Прави това, за да може да се наслаждава отново на своето любимо занимание-четенето. Има и още едно хоби, което е по-съвременно-гледане на филми на компютъра, предимно на любовно-историческа тематика. Семейството й я описва като безкрайно скромен и трудолюбив човек, отдаден изцяло на деца и внуци. Според справка на отдел ГРАО в град Пловдив столетниците са четирима, а баба Марийка е единствената столетница в район „Северен“.

Цветен детски празник под надслов „Всички в парка“ се проведе вчера в „Рибница“ в район „Северен“. Тържеството бе открито с изпълнението на младия талант Ива Димова „Пиринско цвете“. Народната певица е участвала в редица фолклорни фестивали досега, като тази година 13-годишното момиче е сбъднало мечтата си да пее на голямата сцена на Международния фестивал Пирин Фолк Сандански 2020. Последваха няколко танца, представени от различните възрастови групи на ансамбъл „Дилянка“. Младежите изпълниха „Средногорска сюита“. Най-малките зарадваха зрителите с „Изгуби си Веселинка коланчето“ и „Бързай, бързай“. Децата от средната възрастова група изпълниха танца „Звънчета“, като в края на представлението се включиха всички малки и по-големи артисти. „Отново се събрахме в нашия красив парк „Рибница“, за да се насладим на прекрасните сценични изяви на ансамбъл „Дилянка“.Считам, че талантливите деца и младежи на Пловдив трябва да бъдат поощрявани и да им се даде възможност да покажат своите умения и заложби пред публиката“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка” е създаден през 1992 г. в тогавашния Младежки дом „Спектър” Пловдив от хореографа Мария Кьосева. Тя започва репетиции с първата група от тридесет деца. През годините ФТА „Дилянка” покорява сърцата на публиката и се разраства, като в днешни дни в него има 120 изпълнители, разделени в три възрастови групи. В репертоара на Ансамбъла са включени танци от всички фолклорни области на България, както и тематични и стилизирани танци. През годините съставът взема дейно участие както в културния живот на Пловдив, така и на международни конкурси и фестивали. Всяко лято младите танцьори тръгват на турне, като досега са обиколили дестинации като Чехия, Полша, Гърция, Белгия, Франция, Италия, Кипър, Хърватска Република, Македония и други. През 2022 г. ансамбълът ще празнува 30-годишнина от създаването си. Празникът продължи със забавни игри с клоуна Кени, които създадоха много емоции на децата.За доброто настроение на малчуганите допринесе и атрактивният жонгльор Тишо, който изпълни интересни номера.Кулминацията на детското тържество бе най-чаканият миг-томбола с много награди, в която късметлиите се поздравиха с нови придобивки.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 273

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!