Понеделник, 04 Декември 2017 08:17

Коледната елха

Днес, 4 декември, в 18 ч. ще бъдат запалени светлините на Коледната елха в район “Северен” в Пловдив, съобщиха от администрацията на района.

Дървото се намира в градинката на бул. “България” пред очна клиника “Луксор”. Кметът на района инж. Ралев ще запали светлините на празничната елха, а за всички присъстващи ще има коледна програма от песни и танци, тържествена заря, томбола с награди и много весело настроение.

От Район “Северен” отправят покана към гражданите да се присъединят към празника.

Кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев бе специален гост днес на патронния празник на СУ “Никола Вапцаров” по покана на директора г-жа  Елена Александрова. Тази година се честват 48 години от създаването на училището, поради което в актовата зала на учебното заведение се събраха учители и ученици, за да отпразнуват с една прекрасна музикално-сценична програма своя празник и също така да почетат паметта и делото на своя патрон.

Днес бе и откриването на нова зала – игротека, която е предназначена за ползване от учениците на целодневна форма на обучение, оборудвана със средства от училищния бюджет и с помощта на училищното настоятелство.

Поредната залесителна акция за есенния сезон на 2017 г. проведе днес администрацията на район „Северен” – съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

В 11.00 часа бе даден старт на залесяването в двора на СУ “Н. Вапцаров” по инициатива на директора на училището г-жа Александрова. 500 броя храсти от вида лигуструм, вече красят двора на учебното заведение.

В акцията с много ентусиазъм се включиха и учениците от шести и седми клас.

Децата категорично заявиха пред г-жа Александрова, че ще се грижат за храстите, за да порастат големи и красиви.

„Благодаря на децата, които показаха своите умения в засаждането на храстите, както и на директора на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев за съдействието. В утрешния ден продължаваме с залесяването на района, за да го направим по-добро място за живеене” – коментира инж. Ралев.

 

Най-големите възпитаници на ДГ „Бреза“ днес проведоха интересен еко урок под ръководството на Виктория Гецова, регионален мениджър на Екоколект АД, поканена специално за заниманието. Гостуването не беше случайно - в детското заведение отдавна работят по темата за екологичния начин на живот, за разумното ползване на природните ресурси и опазването на богатствата, които земята дава на своите обитатели. Ето защо г-жа Гецова бе чакана с нетърпение за началото на творческата работилница за екологично образование.

Гост на урока бе инж.Ральо Ралев с част от своя кметски екип, а вече отдавна е известно, че всички те от няколко години са инициатори на еко начинание с висок обществен отзвук. Със своята последователност кметът на район „Северен“ доказва, че със събирането и на най-ненужните на пръв поглед отпадъчни продукти, като пластмасови капачки, могат да се правят добрини за хората и да се опазва природата. В приветствието си към гостите директорът на детското заведение г-жа Нели Димитрова отбеляза, че и в „Бреза“ деца и родители не са безразлични към тази кметска инициатива и на специално отделено място във филиала се събират пластмасови капачки, за да се подпомогне доброто дело на кмета.

Ето защо на днешния еко урок и за малките стопани на градината, и за техните гости беше интересно да научат нови неща за разумното ползване на отпадъчните материали, както и да участват в занимателната еко викторина. Разбира се, най-правилни отговори дадоха децата от подготвителна група, които се надпреварваха да покажат колко много неща вече са научили за разделното събиране на отпадъчните материали. Най-много емоции предизвика работата с материали за оцветяване и за създаване на фигурки. За своето старание и търпение всички деца получиха подаръци, изработени от еко материали.

Заниманието получи високата оценка на присъстващите заради добрата идея и чудесната реализация от г-жа Гецова, благодарение на което малките стопани на „Бреза“ научиха новости за разделното събиране на отпадъци и преживяха много положителни емоции. 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 8 от 176

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!