Сряда, 18 Април 2018 08:26

ПОКАНА

Концерт под наслов „Бъди независим! „Северен” е срещу дрогата!” организира администрацията на район „Северен” под патронажа на кмета на района инж.Ральо Ралев.

         Концертът ще се проведе в четвъртък – 19 април от 16:00 часа на открита сцена в  парк „Рибница”/до второто колело на панаира/ . Входът е свободен.

         Участие в концерта ще вземат ученици от различни училища в район „Северен”.

         На присъстващите ще бъдат раздадени множество информационни брошури по темата.

         Концертът се осъществява със съдействието на Общински съвет по наркотични вещества с превантивно-информационен център Пловдив, както и със съдействието на служителите от детска педагогическа стая към Трето РУ Пловдив, които осигуряват информационните материали.

         Очакват ви много забавление, томбола с голяма награда-мобилен телефон и викторина с награди.

         ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Първият по рода си национален форум посветен на съвременните пространствени и културни тенденции в етнически смесени райони се проведе в район ,,Северен”- Община Пловдив, под патронажа на кмета инж. Ральо Ралев.

Според кмета една от основните цели на  форум е да пренесе дебата за ромските махали от централно ниво, от конференциите и научните конгреси, към локално, местно ниво, за да се покаже как представителите на местната власт  конкретно решават  проблемите свързани с тези   общности.          

,,Бих се радвал ако този форум сложи началото на една съвместна дейност между нас – представителите на общини и кметства и представителите  на държавните институции, с техните регионални структури, НПО, академични общности, граждански организации и пр.

Администрирането на населените места със смесено етническо население, предимно ромско, е труден процес, който изисква  добро познаване на етно – културните особености на това население, което е необходимо за предприемането на решителни мерки за ограничаване на битовата престъпност, незаконното застрояване, нерегламентираните сметища, свободното движение на каруци и т.н.

 

Във форума взеха участие г-н Валери Симеонов в качеството си на вицепремиер и председател на националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, Зам. министъра на вътрешните работи г-н Стефан Балабанов, шефа на РДВР-Пловдив г-н Атанас Илков, кметове, представители на академичните среди, НПО и др.

 

Ремонтни дейности стартираха в подлеза на бул.”Цар Борис III Обединител срещу Международен панаир Пловдив- съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Ремонтните дейности включват:

 • Почистване на помещенията от  отпадъци;
 • Останалата част от тавана ще се грундира и пребоядиса;
 • Демонтаж и монтаж на новийнии;
 • Закупуване и монтиране на две нови помпи за помпената станция;
 • Ремонт и преместване на централно ел. табло в помпена станция;
 • Възстановяване ито;
 • Цялостна подмяна на осветителните тела с нови с по 2 броя пури;
 • Тухлена зидария, вароциментова мазилка, грундиране и боядисване с фасаген за затваряне на помещенията, които са се ползвали за магазини.
 • Ремонт на компрометирани стъпала;
 • Подмяна на компрометирана настилка от мраморни плочи;
 • Почистване на плочки от графити
 • Изграждане на рампа;

 

 

 

След като подлеза срещу Международен панаир Пловдив бъде ремонтиран предстоят ремонти и на останалите три подлеза, находящи се на територията на район “Северен” - на бул. "България", срещу СУ “Пейо Яворов”,на бул. "България", срещу хотел “Санкт Петербург” и на бул. "България", между бул. "Цар Борис III Обединител" и ул. “Васил Левски”.

     В детските заведения на район „Северен” започва да се реализира поредица от професионални срещи, при които деца ще гостуват на деца и учители ще споделят своя опит със свои колеги.

            Началото поставиха днес ДГ „Космонавт” и ДГ „Славей”, които заедно отбелязаха 12 април – Ден на авиацията и космонавтиката и имен ден на малките домакини на събитието в ДГ „Космонавт”.

             Гости на това вълнуващо честване бяха много родители и учители, както и Лариса Кътова-заместник-кмет на района, Десислава Йорданова – секретар, и Нели Нончева - гл. експерт „Образование и култура”.

            Децата от ДГ „Славей” бяха облечени в специални костюми, сред които се открояваше космонавтът, заобиколен от звездни придружителки. Те рецитираха и пяха за красивата Земя, а директорът на градината Любка Биволарска поднесе специално нарисуваната за събитието картина с пожелания към всички деца да сбъднат своите мечти. Слава Антова-директор на ДГ „Космонавт”, благодари за красивия подарък, за прекрасния поздрав, за гостуването на славейчетата и добави, че сега стопаните от група „Щурче” на свой ред ще изненадат приятелите си. На фона на мултимедийно представяне на планетите, от което децата не откъсваха очи, малките оратори от ДГ „Космонавт” смаяха гостите си с много знания за устройството на вселената, за Слънцето и планетите, за полетите на космонавтите. Получили звездички от учителките си, всички деца изразиха гласно мечтите си: да имат здраве, да летят до небето, за докоснат звездите, да си имат сестричка, да има нови такива срещи. Г-жа Лариса Кътова  сподели своята мечта – да се сбъднат всички пожелания, изречени от  децата, а събития като преживяното този ден да станат еталон за всички детски градини в района. Вълнуващ финал на събитието постави изпращането на всички звездички желания в Космоса, което предизвика истинска екзалтация у децата. Десетки снимки уловиха миговете, когато щастливите палавници заедно пяха и танцуваха под звуците на любими песни.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 187

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!