Съвместна акция по облагородяване на детската площадка на ул. „Борба“ № 5/7 се проведе през изминалата седмица.
По инициатива на управителния съвет на етажната собственост с адрес ул. „Борба“ № 7, администрацията на район „Северен“ предостави материали под формата на боя и четки за боядисване.
Живущите взеха активно участие, като боядисаха пейките, беседките, пясъчниците и кътовете за игра на детската площадка.
С тази поредна акция се цели редовно поддържане на съоръженията, за постигане на по-добри условия за отдих и приятна атмосфера на децата.
„Благодаря на етажната собственост за проявената инициатива, както и на всички граждани включили се в реновирането на местата за отдих. Искрено се радвам, че заедно работим за поддържането на по-чиста и по-добра среда за нашите деца“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

Поредна детска площадка бе открита в „Северен". Тя е 23-та поред и се намира в квартал „Захарна фабрика", съобщи кметът на района Стоян Алексиев.
„Много често ме питат защо е толкова важно да се правят нови безопасни детски площадки. Категоричният ми отговор е - защото е в интерес на хората, а грижата за децата, техните родители, баби и дядовци е мой основен приоритет", подчерта Стоян Алексиев.
Той подчерта, че детските площадки са място за весели игри на много деца едновременно, за тържества на открито и там се създават нови приятелства.
„Освен съоръженията, поставяме ново осветление, засаждаме дръвчета и храсти за по-чист въздух и зеленина за живущите. Искрено се надявам по този начин да се подобри живота на съгражданите ми", каза още кметът на район „Северен" Стоян Алексиев.

Фестивал "Пловдив СтоЛица на песента", който е  иницииран и организиран от Сдружение АРТ ВОЙС ЦЕНТЪР в град Пловдив. Той се провежда от пет години и е финансиран от Община Пловдив.
Фестивалът представя най-успешните вокални школи в България, които гостуват и представят свои музикални програми заедно с фестивалния оркестър.
Всяка година деца от различни градове и школи се присъединяват към фестивала. Гостуващите състави и солисти са от най-атрактивните и изявени в България.
На 23 юни 2023 година в район "Северен" в парк "Рибница" ще се проведат изпълнения на Вокална Студия Дъга - Тийн, Емили Джамбазова, Иванина Колева, Теодора Патова, Весела Колева, Десислава Гинчева, Виктория Димова и Вокалните групи на Арт Войс Център, съпътствани от Комбо състава на Биг Бенд Пловдив под диригентството на Николай Гешев.

Входът за концерта е свободен, а началният час е 19:00.

Стоян Алексиев: Изградихме паркинг и преобразихме голямо пространство в „Северен"

Голямо междублоково пространство в район „Северен" бе преобразено и бе превърнато в привлекателно място с модерна инфраструктура.
„След като премахнахме ламаринените гаражи останаха кални петна, бетони и отпадъци, които създаваха неприятна гледка около блоковете на бул. "Васил Априлов" 99-121. Съзнавайки необходимостта от благоустрояване, разчистихме и изградихме  нов обществен паркинг за 50 автомобила", съобщи кметът на района Стоян Алексиев.
Той заяви, че проектът е стъпка към решаване на въпроса с липсата на места за паркиране.
„Извършихме ремонт на улицата, осигурявайки отводняване и нов подход към блоковете и паркинга. Освен паркоместа и нови дъждоприемни шахти, в пространството бе изграден просторен тротоар с LED осветление, а във вазите по него засадихме дръвчета, които допълват зелената атмосфера и допринасят за красотата на квартала", обясни кметът на „Северен".
Той благодари на гражданите за търпението и подкрепата по време на изпълнението на този проект.
„Все още има много работа пред нас и се ангажирам да продължа с благоустрояването на район "Северен". Вярвам, че съвместните усилия на администрация и граждани ще доведат до преобразяването на нашия квартал и ще създадат по-добра среда за всички нас", допълни Стоян Алексиев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 346
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!