Понеделник, 11 Декември 2017 08:27

Благотворителна инициатива

Благотворителна инициатива стартира в район „Северен” от днес – съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Ще се събират дрехи за деца от комплекс за социални услуги в гр.Пловдив.

Който има желание да се включи в инициативата, нека подготви чисти, запазени и пакетирани дрехи /блузи, панталони, бельо, якета, чорапи, шапки, шалове и др./.

Децата са на възраст от 12 години до 18 години – момичета и момчета. Акцията по събиране на дрехи ще започне от днес 11 декември и ще продължи до 20 декември 2017 г. /сряда/.

Желаещите да се включат в благотворителната инициатива могат да предоставят от изброените по-горе артикули в кметството на район „Северен”, което се намира на бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22А при дежурния служител денонощно.

Събраните дарения ще бъдат предоставени на нуждаещи се деца, лишени от родителска грижа.

Петък, 08 Декември 2017 08:25

Подари радост

В район „Северен” се проведе заключителният етап от конкурса „Подари радост” за ръчно изработване на коледна картичка. Той бе замислен като част от Фестивал на малките таланти, но бе обвързан и с благородното намерение да се достави радост на потребителите на социален проект „Услуги за по-добър живот”, осъществяван в района вече две години. Всички седем детски градини откликнаха на инициативата и участваха с прекрасно изработени картички, за красотата на които деца, учители и родители работиха заедно.

 Изложбата, подредена в заседателната зала на кметството, впечатли всички гости на събитието, а кметът инж. Ральо Ралев призна, че не би могъл да предпочете една най-красива картичка – всички са изработени с толкова въображение, находчивост и преди всичко -   с желание да подарят радост. Самият факт, че деца, родители, учители са се развълнували от темата, че тя е преминала през съзнанието и сърцето, е радост и удовлетворение за всички. Ето защо инж.Ралев изрази благодарността сиза участието в конкурса на толкова много хора с добри чувства и подчерта, че сътворените от малките творци десетки приказно красиви картички ще бъдат изпратени до всички потребители на социален проект „Услуги за по-добър живот” и ще стоплят сърцата на възрастните хора и на хората с увреждания, за които са предназначени. За любовта и търпението, с които са изработени картичките, за невероятната фантазия, вложена в тях, инж.Ралев отличи детските градини с грамоти и им направи прекрасни коледни подаръци, които ще напомнят на децата, че доброто винаги се възнаграждава с добро.

Благодарствени писма бяха изпратени до учителите на детските градини и до родителите за участието в конкурса и проявената съпричастност, за чудесното реализиране на  предпразничната инициатива. „Тя ще даде възможност, каза на гостите си кметът на района, към потребителите на проекта и техните семейства да бъдат отправени благопожелания за здрави бъдни дни ведно с очарователния жест на внимание, подарък от сърце на най-малките граждани на район „Северен”.

Четвъртък, 07 Декември 2017 08:23

Последна залесителна акция

С днешната залесителна акция приключва поетата инициатива на администрацията на район „Северен“, по облагородяване и озеленяване на района, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

        В пространство на ул. „Колю Фичето“ № 15, в градинката до детската площадка на новоизградения детски център се засадиха 8 бр. широколистна дървесна растителност: 6 бр. от вида еводия и 2 бр. от вида рустифина, и 100 бр. храстовидна растителност от вида лигуструм.

        Специални благодарности изказа инж. Ральо Ралев на г-н Стоян Алексиев – Директор на ОП „Градини и паркове“  за помощта по реализиране на есенната кампания по залесяване.

        „Желанието ми е, район „Северен“ да стане зона приятна за живеене“, сподели райкмета Ралев.

Вторник, 05 Декември 2017 08:22

тържествена церемония

С тържествена церемония кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев и екипът му посрещнаха десетките пловдивчани, които присъстваха на запалването на светлините на коледната елха на района.

Дечица от ДГ „Захарно петле” поздравиха гостите с песни и стихове, а за доброто настроение и сгряване на присъстващите в зимната вечер организаторите от районната администрация бяха приготвили червено вино.

Инж. Ралев отправи своите пожелания към всички пловдивчани за здраве, щастие и една по-успешна 2018-та година.

Последва зрелищна заря, която освети небето над живото дръвче, което се намира на бул.”България” пред очна клиника „Луксор”.

За всички присъстващи организаторите бяха приготвили изненада – включването им в томбола с награди.

И както повелява традицията тържеството приключи с право българско хоро.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 176

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!