Понеделник, 23 Ноември 2020 12:04

Тестват нови сирени в район „Северен“

На 26.11.2020 г. (четвъртък) от 11:00 до 11:30 часа ще бъде тествана новата автоматизирана система за оповестяване на територията на район „Северен“. Това съобщиха от районното кметство. Новото съоръжение е част от Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението, която се използва при бедствия и въздушна опасност. Предстоящите тестове ще включат излъчване от сиренните системи на акустични сигнали и гласови съобщения за техническа проверка.
Понеделник, 23 Ноември 2020 11:37

Мащабна залесителна акция в „Северен“

Мащабна залесителна акция се проведе в парк „Красива България“ в район „Северен“. Служители на районната администрация съвместно с представители от ОП „Градини и паркове” засадиха 30 иглолистни дървета от вида бор и 8 широколистни от вида чинар. „Стремим се нашият район „Северен“ да става все по-зелен, привлекателен и красив. Искаме всеки един парк да се превърне в притегателно място за разходка и отдих на гражданите“, каза кметът Стоян Алексиев, който се включи активно в залесителната акция. С тази инициатива се дава началото на Залесителна кампания 2020 г. в районa.

От следващата седмица започва оформянето на короните на дърветата и премахването на сухите клони в участъка от бул. „Северен“ до кръговото кръстовище на Панаира (на бул. „България“). Администрацията на район „Северен“ моли гражданите, живеещи в този периметър, да съдействат за освобождаване на пътното платно от автомобили. Екологичната акция ще се проведе в периода от 23.11.2020 г. (понеделник) до 27.11.2020 г. (петък). Във връзка с дейността от районното кметство апелират още водачите на автомобили да бъдат внимателни при шофирането в този участък.

Виртуална изложба на тема „Есенен листопад“ с над 150 детски творби бе представена във фейсбук групата „Община Пловдив район „Северен“ . Малчуганите от седемте детски градини в района са изработили рисунките и колажите от естествени материали -листа, кестени, плодове, шишарки, тиквени семки. Творбите са подготвени в рамките на един месец, като част от тях са дело на съвместната работа на деца и родители. „Въпреки тежките условия на разрастващата се пандемия, работата в детските градини не стихва.Учителите намират възможност да активизират деца и родители да се включат заедно и с общи усилия да сътворят прекрасни произведения, които носят положителни емоции и ни показват зареждащата сила на природата“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алeксиев. Изложбата може да бъде разгледана във фейсбук групата „Община Пловдив район „Северен“ на следния адрес: https://www.facebook.com/groups/185381828257180

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 273

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!