Над 3500 бр. млечни продукти от пет асортимента бяха разпределени както в трите общински трапезарии за диетично и диабетично хранене, разположени в кварталите „Гагарин“, „Кършияка“ и „Захарна фабрика“, така и за граждани в района, които изпитват затруднения при осигуряването на своята прехрана. Това съобщи кметът на „Северен” Стоян Алексиев. Със съдействието на Община Пловдив поредната голяма хранителна помощ от фирма „Данон България“ беше предоставена на районната администрация. С подкрепата на бизнеса продължават да се подпомагат хората в нужда в район „Северен”. „Благодарим на фирма „Данон България” за любезно предоставените хранителни продукти, както и на директора на БЧК-Пловдив Таня Георгиева , които ни помагат много по време на епидемията”, каза Стоян Алексиев. Той допълни, че от новата седмица още 60 граждани от района ще бъдат снабдени с хранителни продукти от първа необходимост.

Във връзка с продължаването на проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” от 01.05.2020г. до 31.12.2020 г. се приемат заявки за ползване на социалната услуга. Това съобщи кметът на район „Северен” Стоян Алексиев. С тази краткосрочна мярка Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” подкрепя общините в борбата с COVID – 19. Гражданите, които ще могат да ползват услугата, трябва да отговарят на следните критерии: - възрастни хора над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване; - хора с увреждане с Експертно решение на ТЕЛК; - възрастни в риск, а именно: такива, които имат необходимост от грижа поради увреждане и/или неподвижност и невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот; -лицето или член на семейството му е поставено под карантина във връзка с COVID – 19; -самотни родители с деца до 12 г., които са в невъзможност да оставят децата си сами. Услугата включва пазаруване на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги и други /заплатени със средства на потребителите/, като тя ще се извършва от екип от социални асистенти. Персоналът, който ще посещава домовете на потребителите, трябва да предостави подходящ документ, с който да удостовери служебните си ангажименти, както пред контролни органи, така и пред потребителите, за да се избегнат евентуални злоупотреби. Гражданите, които желаят да ползват тази социална услуга, могат да се обаждат за повече информация на следните телефони: 0878/371066 и 032/901 178.
Дейностите по оказване на подкрепа на граждани, изпаднали в нужда, продължават в район „Северен”. Започна раздаването на хранителни помощи по предварително направени от Агенцията по социално подпомагане списъци, в които фигурират хора в крайна нужда, и които до този момент не са получили хранителна помощ. 45 хранителни пакета с тегло до 30 кг всеки ще бъдат предоставени на хора в затруднено социално положение.Те ще се доставят от врата до врата от доброволците на БЧК, като се спазват всички санитарни мерки, съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Директорът на ПГКИТ "Д-р Иван Богоров" гр. Пловдив Михаил Казанджиев дари лични предпазни средства на районната администрация – защитни костюми и предпазни маски за многократно ползване. Средствата ще бъдат използвани от здравните медиатори, работещи на терен. Кметът на района напомня на гражданите телефоните, на които могат да се обаждат при нужда: 032/954 118; 032/901 178.
В подкрепа на мерките за оказване на помощ на хората от уязвимите социални групи, кметът на район “Северен” Стоян Алексиев създаде организация за разпределението на 1500 бр. млечни продукти - дарени от фирмата „Данон“ на Община Пловдив. Продуктите се насочиха към социалните трапезарии за диетично и диабетично хранене, към социално слаби и самотно живеещи граждани, които се обслужват от мобилните групи на БЧК и към други граждани на района, които се намират в тежко социално положение. Десетки са подадените сигнали към районната администрация относно хора и домакинства, които се намират в нужда и в невъзможност сами да си осигуряват прехраната. На част от тях е осигурена топла храна до края на месец април. Друга голяма част от гражданите на района, които се нуждаят от подкрепа, са включени в програмата на мобилните групи, които ще предоставят пакетирани хранителни стоки от първа необходимост. Програмата се реализира от БЧК и Община Пловдив – район “Северен”. Продуктите ще се доставят до адреса на гражданите от 09.04.2020 г. В района е създадена организация за приемане, обработване и предприемане на мерки за оказване на помощ на бедстващи граждани от района. На електронния адрес на кметството, както и на всички обявени телефони могат да се подават сигнали за помощ и консултации.
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 7 от 255

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!