Четвъртък, 03 Декември 2020 13:41

Две залесителни акции в „Северен“

Най-мащабната залесителна акция в „Северен“ се проведе в най-големия парк в района-„Рибница“. 12 чинара, които са вековни дървета, и 30 вечнозелени дървета-25 бора и 5 криптомерии обогатиха зеленината в любимия парк на гражданите на „Северен“. В засаждането на младите фиданки се включиха служители от администрацията на района и представители на ОП „Градини и паркове“. „Спазваме обещанията си да направим „Северен“ все по-зелен, по-красив и по-чист. Искаме нашият парк „Рибница“ да се превърне в още по-атрактивно място за малки и големи. С посаждането на всяко едно дръвче увеличаваме „белите дробове“ на района“, коментира кметът Стоян Алексиев. В парк „Моливчетата“, намиращ се до Пешеходния мост, бе проведена втора залесителна акция. По желание на живеещите в близост там бяха засадени 5 чинара от служители на администрацията на район „Северен“ и представители на ОП „Градини и паркове“. В акцията се включиха Магдалена Данчева-ръководител на бригада „Нова градина”(гражданско обединение за общественополезна дейност- гр. Сливен), както и други представители на бригадата. От сдружението, съставено изцяло от доброволци, участват често в различни дейности по облагородяване на единствения по рода си парк в града под тепетата.
Нова мащабна залесителна акция се проведе в район „Северен“. В зелената площ на детската площадка за безопасност на движението, намираща се на ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови“ 21, бяха засадени 10 вековни чинара, които да попълнят уличното озеленяване и да пазят сянка на тротоара и площадката. Разнообразието бе допълнено от 8 японски клена, 4 магнолии, като и от вечнозелени дървета-10 бора и 4 кедъра, посадени от служители на администрацията на район „Северен” и представители на ОП „Градини и паркове”. Залесителната акция е по идея на кмета на района Стоян Алексиев, който взе активно участие в инициативата. „Продължаваме с облагородяването на зелени площи в района. Само тук посадихме близо 40 дървета. Дори и дъждът не ни спря, защото работим с хъс и ентусиазъм. На един прекрасен ден като днешния-Андреевден, както денят започва да нараства с по едно просено зърно, така се надяваме да се захванат и младите фиданки и да се превърнат в големи дървета, които ще пазят сянка и ще носят прохлада в топлите месеци. По този начин ще имаме по-чист въздух и още едно приятно място за почивка и разходка“, коментира Стоян Алексиев. Детската площадка за безопасност на движението е изцяло реновирана. Извършени са дейности по преасфалтиране на всички съществуващи алеи, положена е нова хоризонтална и вертикална сигнализация и е изградено видеонаблюдение. „Благодаря на Община Пловдив и специално на заместник-кмета по транспорт г-н Тодор Чонов за оказаното съдействие по обновяване на обекта. Така малчуганите ще разполагат с едно по-добро място, където ще могат подробно да се запознаят с правилата за движение по улиците, както и с техническите средства за организация и регулиране на движението. Децата още от малки ще се научат на отговорност и дисциплина”, допълни кметът на „Северен” Стоян Алексиев. Залесителните акции в района продължават и в следващите дни.
Започна плановото залесяване на улици в район „Северен“. След като беше асфалтирана и направена с нови тротоари като част от Водния проект на Пловдив, ул. „Гюро Михайлов“ вече е обогатена с нови дървета. Днес бяха засадени 5 млади фиданки-4 липи и 1 кедър от служители от администрацията на район „Северен“ и представители на ОП „Градини и паркове“. Дърветата са заявени от живеещите в близост. Кметството на „Северен“ е заложило в екологичната си програма като приоритет по-зелен и по-приветлив вид на улиците в района. След премахване на болните и опасни дървета, с цел пречистване на въздуха, е необходима подмяната им с нови. По този начин ще се промени цялостната визия на района, коментираха от районната администрация.

Нова залесителна акция се проведе в район „Северен“. Служители на районната администрация и представители на ОП „Градини и паркове“ засадиха 17 фиданки в близост до новоизградената детска площадка на ул. „Борба“ 5-7. Широколистните дървета са: 5 чинара, 2 липи и 1 магнолия, а иглолистните -4 бора и 5 аризонски кипариса. „През септември прерязахме лентата на новата детска площадка. Сега залесяваме по желание на живеещите в района. С обогатяването с нови дръвчета, гражданите ще се радват на по-приятно и сенчесто място за почивка през топлите месеци.Изпълнихме обещанията си за изграждането на един прекрасен детски кът, съчетан с много зеленина, който да се превърне в любимо място за отдих на деца и родители“, каза кметът на „Северен“ Стоян Алексиев. Предвижда се залесяването да продължи и на други места в района.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 6 от 273

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!