Четиридневен проект стартира вчера в ЕГ „Пловдив” в район „Северен” с директор Николай Радев.

Проектът е по програма „Еразъм +”- програмата на ЕС за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.

 Ключовата дейност е 2 – стратегически партньорства, а проектът:  „Лидерство в училищните общности”.

Партньорите, взимащи участие в проекта са от пет държави – Португалия, Испания, Гърция, Англия и България, като всеки от тях има определена тема, която трябва да представи.

ЕГ „Пловдив” представя структурите на управление в рамките на училището и преподаването на предмети на чужд език.

В четирите дни проектът ще бъде реализиран под формата на презентации и участие в учебните часове, за да се види реално как се управлява училището, запознаване с ученическия парламент и спецификацията на езиковото обучение.

Официален гост на старта на проекта бе инж.Ральо Ралев – кмет на район „Северен”, който приветства партньорите и им пожела продуктивна и приятна дейност, като се надява тези съвместни инициативи да продължат и в бъдеще.

От 20.04.2018 г. Община Пловдив преустановява приемането на нови заявления за интерес и финансова помощ от сдружения на собствениците на многофамилни жилищни сгради, които са допустими да кандидатстват по Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР) 2014-2020, Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради“. Причината за това е, че по ОПРР са осигурени близо 18 милиона лева за изпълнение на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради, като към момента има подадени в община Пловдив заявления за интерес, които многократно надхвърлят осигурените средства от програмата.

В началото на 2016 г. община Пловдив стартира процедура по набиране на въпросните заявления за интерес и финансова помощ. Регистрацията на сдружения на собствениците и прием на всички документи във връзка с кандидатстване по програмата се приемаха в районните администрации, след което се изпращаха в община Пловдив.

Предстои да се направи подбор на вече постъпилите заявления.

 

Вторник, 24 Април 2018 07:37

Продължава запълването на дупки

Продължава запълването на дупки в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

В момента работни дейности се извършват на ул.”Петър Шилев”.

Вече са запълнени дупките по асфалтовите настилки по бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, ул.”Рогошко шосе”, ул.”Брезовско шосе”, ул.”Оборище”, част от ул.”Братя Търневи” и ул.”Бързия”, част от бул.”Дунав” и по цялата ул.”Полет”.

След като се изрежат  със специална машина, отворите в асфалтовата настилка се продухват с цел да се премахнат всички замърсявания и прах, грундират се и се запълват с топла асфалтова смес, а някои с машина „пачматик”, при която не е необходимо изрязване на дупките, а директно компрометираните участъци се продухват, грундират се с емулсия и се запълват под налягане с топла асфалтова смес, след което се валират.

Предстои запълване на дупките по ул.”Еледжик” и ул.”Пазарище”, както и локалното платно по бул.”България” №2-6, ул.”Седянка”, ул.”Стара планина”, ул.”Борба”, улиците в кв.”Гаганица” и частично запълване на улиците „Иван Рилски”, „Мизия” и „Орачевска”.

Инж.Ралев приканва гражданите на район „Северен” да сигнализират за компрометирана пътна настилка на телефон 032/901 168.

 

 

 

 
 
 
Понеделник, 23 Април 2018 07:36

„Доброто продължава”

 На 24 април 2018 /вторник/ от 17.30ч. в зала „Пловдив“ на Гранд хотел „Пловдив“ ще се състои благотворителен детски концерт на възпитаниците на ДГ „Дъга” във връзка с инициативата „Доброто продължава”. Тази година каузата е посветена на тригодишната Лилия Козарева, която не вижда и е с тежката диагноза „Ретинопатия на недоносеното”. В името на здравето на детето благородната инициатива е подкрепена от кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев и цялата районна администрация, която вече набра значителна сума в помощ на лечението на Лилия. Към инициативата се присъединиха десетки детски и учебни заведения от целия град, обществени организации, а главен източник на надежда за здравето на малката Лилия са родителите, учителите и служителите на ДГ „Дъга”, които с подготвения благотворителен концерт се надяват да подкрепят надеждата за успешното лечение на Лилия Козарева. Добре дошли на събитието са всички, които искат да подпомогнат доброто да продължи!

 

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 187

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!