Сряда, 10 Януари 2018 15:01

Нови 235 кг пластмасови капачки

Нови 235 кг пластмасови капачки предаде кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев днес, събрани благотворително в администрацията на района. Вече около 2 години кметството участва в тази благородна инициатива на организацията Here2Help с лице Кирил Гаров, за събиране на пластмасови капачки – съобщи Ралев. Чрез събирането и преработването на рециклируеми материали всички приходи се даряват за обществени каузи.

            Наскоро зарадвахме децата от Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания към КСУ “Олга Скобелева” с чисто нова пералня, закупена със събраните средства от предадените за рециклиране капачки. Сега набираме средства за нова кауза – коментира Ралев. Ако имате идея, ние съвместно с Here2Helpсме готови да я реализираме. За целта изпращайте предложения до тях на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.  или в страницата им в фейсбук, както и на имейла на Район “Северен”:  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

            Кметството продължава да съдейства в събирането на капачки. Те могат да се предават денонощно на дежурния служител в районната администрация на адресбул."Цар Борис ІІІ Обединител"  22А.

            Според Кирил Гаров Район “Северен” е най-активен в събирането на пластмасовите капачки на територията на гр. Пловдив. Благодарим на всички граждани и фирми, които се отзовават, носят непрекъснато капачки и допринасят за реализирането на една благородна кауза – коментира Ралев.

Понеделник, 08 Януари 2018 15:00

Бабинден

В Район “Северен” се отбеляза Бабинден и се пресъздаде традиционния ритуал, свързан с празника. Този ден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са „бабували“ на родилките.

В обедната почивка всички служители се събраха в заседателната зала на кметството, където се проведе традиционният ритуал с измиване на ръцете на най-младата баба от най-скорошната родилка. След това всички, които желаят да имат отроче минават покрай бабата, която ги докосва с водата и ги закичва със здравец.

Кметът на района инж. Ралев подари на своите баби-служителки по кърпа и сапун, както повелява традицията и им пожела да се сдобият с още много внуци, а те от своя страна почерпиха с пита за здраве, плодородие и берекет.

Всяка година по инициатива на моите служители, отбелязваме този ден, за което ги приветствам. Традициите и обичаите са част от нашата история, която не трябва да забравяме, защото народ без история, не е народ – коментира кметът Ралев.

Успешно приключи благотворителната инициатива в Район “Северен” за събиране на дрехи в помощ на деца, лишени от родителска грижа, на възраст между 12 и 18 години от комплекс за социални услуги в гр. Пловдив - съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Включиха се голям брой граждани, които за краткия срок на кампанията от 10 дни успяха да предадат огромно количество от нови и втора употреба дрехи, обувки и аксесоари, които могат да се ползват от децата години напред. Всички дарения са вече транспортирани към дома.

“Впечатлени сме от огромния ентусиазъм от страна на пловдивчани, от тяхната загриженост и състрадателност. Надявам се, че ще успеем да допринесем поне малко за личния комфорт и радост на децата – коментира Ралев. Умишлено не споменаваме името на комплекса за социални услуги, с оглед на спокойствието на децата, за да не изпитват притеснения при социалните си контакти с връстници и приятели извън дома.”

Четвъртък, 28 Декември 2017 13:21

Излезли от употреба МПС

В изпълнение на разпоредбите на Наредбата на община Пловдив за реда и условията за намаляване на замърсяването с отпадъци от излезли от употреба МПС, служители на район "Северен" със съдействието на III РУ Пловдив, ОП "Паркиране и репатриране" и "Българска рециклираща компания" АД   проведоха поредната акция по облепяне на излезли от употреба МПС.

В резултат са съставени 10 констативни протокола за премахване на излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани по тротоарите, улиците, площадките, откритите обществени паркинги, зелените площи и други.

Облепените автомобили с предупредителен стикер са на следните адреси:

бул. "България" № № 2/4

- бул. „България“ № 20

бул. „България“ № 74

- бул. „България“ № 168

бул. „България“ № 172

 

След облепяне на МПС-тата собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите си в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та.

С тази декемврийска акция администрацията на район  „Северен“ приключва поредицата от акции по облепване на ИУМПС проведени за 2017г.

От началото на годината на територията на район „Северен“ с предупредителен стикер са облепени общо 113 излезли от употреба МПС, репатрирани са общо 19 автомобила. В края на месец януари 2018г. ще се проведе акция за репатриране на облепените автомобили, чиито собственици не са изпълнили предписанието за премахването им от общински терени или не са ги въвели в движение. 

Кметът на район „Северен“ инж. Ралев призовава гражданите да сигнализират за излезли от употреба МПС-та на тел: 032 / 901 165.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 5 от 176

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!