Продължават благотворителните инициативи, организирани по случай 1 март от кмета на район „ Северен” инж. Ральо Ралев. След проведения вчера базар на ръчно изработени мартенички от Дома за възрастни хора с умствена изостаналост „ Свети Врач”, днес изложба- базар на мартенички организираха възпитаници на Дома за деца лишени от родителски грижи „Олга Скобелева”. Тя ще продължи цял ден, в заседателната зала на кметството. По традиция на 1 март, когато се чества празника Баба Марта, най-старата жена в семейството да връзва на ръцете на децата пресукан бял и червен конец за здраве и против уроки. Мартеничките се носят до появата на първото цъфнало дърво или на първата прелетна птица, тоест до настъпването на пролетта. След това се закачат на дърво или се поставят под камък. Този ритуал пък, точна на първи март, ще пресъздадат възпитаниците на ЦДГ „ Пролет” в район „ Северен”, съобщи още инж. Ралев.

По инициатива на кмета на район „Северен” инж. Ральо Ралев и Директора на Дом за възрастни хора с умствена изостаналост се организира благотворителен базар на мартенички.

Червено-белите символи на пролетта са изработени от възрастните хора, настанени в ДВХУИ „Свети Врач”.

Мартеничките ще бъдат подредени в заседателната зала на районната администрация на бул. „Цар Борис III Обединител” 22 А.

Откриването е насрочено за 10 ч. в четвъртък, 21 февруари.

Кметът на района инж. Ралев приканва всички жители на района да посетят базар и със своя дарителски жест да помогнат на настанените в дома хора. Колеги, заповядайте за откриването на благотворителната изложба!

Четвъртък, 14 Февруари 2013 14:28

Трифон Зарезан

Кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев днес беше гост на тържеството на хората от третата възраст по случай Трифон Зарезан. Повече от 60 човека се бяха събрали в пенсионерския клуб на ул. „ Гонда вода” в квартал „ Гагарин”, за да отбележат днешния празник. Специални гости бяха представители на туристическо дружество, на Аграрния университет и бизнесмени от района. Леля Данче подари на кмета специална бутилка вино от 1985 година, като му пожела здраве и късмет, и все така да почита възрастните хора от района. С много стихове и богата музикална програма премина тържеството, а на изпроводяк инж. Ралев каза, че му е изключително топло и приятно да бъде сред по-възрастните хора.

Местната комисия за Борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни (БППМН) в район „Северен” проведе отчетно събрание за дейността си през 2012 г, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев, който е и председател на комисията. През отчетния период Местната комисия за БППМН активно е взаимодействала с: инспекторите Детска педагогическа стая, Отдел „Закрила на детето”, Център за превенция и социална адаптация, Комплекс за социални услуги „Деца и семейства” (КСУДС) с Център за работа с деца на улицата и отпадащи от училище (ЦРДУ), Районна прокуратура, III и IV РУП, Училищните комисии, Център за социална рехабилитация и интеграция на деца от рискови групи (ЦСРИДРГ) по проект на организация „Ига”-Пазарджик.

<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 349 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!