Нова градина с алпинеум ще бъде изградена на бул. „Васил Левски“ до църквата „Св. Иван Рилски“, съобщи кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. Теренът е с площ 620 квадратни метра. На него ще бъдат подредени в естетическа композиция камъни и растения – с райграс, храсти и цветя. В градината ще има широколистни и иглолистни растителни видове, ще бъдат засадени туя и аризонски кипарис, а жив плет от ниски храсти ще изолира цветния кът от уличния трафик. Облагородяването на терена започна с отстраняване на стари храсти и заравняването на площадката. В понеделник заравняването ще продължи, след което ще се отстранят старите плочки. На площ от около 50 квадратни метра ще бъде положена нова тротоарна настилка и бордюри. За изграждане е предвидена и пешеходна пътека с широчина 6 метра. Откъм улица „Братя Търневи“ ще се поставят антипаркинг топки. Облагородяването се прави от служители на районната администрация в „Северен“ и на ОП „Градини и паркове“. Градината с алпинеума и новият тротоар ще бъдат завършени до Цветница.

Две улици в „Северен“ имат ново осветление, съобщи районният кмет инж. Ральо Ралев. Осветителните тела са поставени на улиците „Поп Манол“ и „Поп Златан“, които са пресечки на бул. „Васил Левски“. На двете улици са монтирани стълбове с енергоспестяващи крушки. Средствата за изграждането на новото осветление са осигурени от голяма община със съдействието на кмета инж. Иван Тотев, уточни районният кмет. На ул. „Поп Манол“ и „Поп Златан“ досега не е имало улично осветление и в районната администрация са подавани много сигнали от граждани. В предходния мандат е стартирана процедура за монтиране на осветителни тела, но не е била завършена. „Това е един от най-гъсто населените квартали в района. Радвам се, че инж. Тотев ни съдейства и успяхме да направим улично осветление“
Започва аварийното изкърпване на дупки в район „ Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. От днес стартира запушването на дупките по улиците „ Петър Шилев” и ул. „ Оборище”, които са в най- лошо състояние. Средствата за изпълнението са от събраните приходи от таксите за гаражи. Жителите на ул. „ Петър Шилев” при срещата си с кмета поискаха спешно да започне ремонтът на улицата, тъй като през нея минават много автомобили, с оглед избягване на произшествия. На тази улица се намира и едната от детските градинки в района. „Строително-ремонтните работи по тези две улици ще продължат до края на седмицата, а от другата седмица стартираме ремонтите и по другите вътрешно-квартални улици, които са с компреметирани участъци. Времето е подходящо и се надявам в най-скоро време да се справим с проблема с дупките в район „ Северен””, каза още инж. Ралев.
Приключи срещата на кмета на район „ Северен” инж. Ральо Ралев с представители на Гражданското сдружения за обществен ред и сигурност. Най-развълнуван от всички беше дългогодишният председател на сдружението г-н Цвятко Узунов, който в днешния ден отпразнува и своя 90- годишен юбилей. Присъстващите зададоха въпроси към представителите на Трето Районно управление на полицията относно поставените вече охранителни камери и тяхната роля. Бе отбелязано, че престъпността е намаляла драстично в района, а вече има разкрити и няколко кражби по записи от камерите. Управителите на ОП „ Паркове и градини” и ОП „ Чистота” отговориха също на въпросите на присъстващите. В заключение, кметът на района инж. Ралев благодари на членовете на сдружението, като подчерта, че силната гражданска позиция е коректив на управлението на район „ Северен”.
<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 347 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!