От днес започва изпълнението на инвестиционната програма на район „ Северен”, съобщи кметът инж. Ральо Ралев. Очаква се и тази година да съберем около 195 000 лева от такси от преместваемите съоръжения, разположени на територията на района. С част от тази сума предвиждам да се започне веднага изкърпване на уличните дупки по най-натоварените улици . Останалата част ще бъде изразходвана за ремонт на тротоарни настилки, алейни мрежи и изграждане на паркоместа”, обясни инж. Ралев. Едно от тези места, на които изцяло ще бъдат реконструирани алейните мрежи е парка, намиращ се северно от Панаирни палати, който е един от най-посещаваните паркове в района след изграждането там на нови детски съоръжения. Инж. Ралев обяви още, че дългоочакваната от жителите на района реконструкция на ул. „ Никола Войновски” ще бъде извършена тази година. Една от най-натоварените улици в район „ Северен”, през която минава голям трафик на леки и тежкотоварни МПС, и която обслужва много фирми, ще бъде изцяло ремонтирана – там ще бъде направено преасфалтиране, ще бъде подменена изцяло тротоарната настилка, както и изградено улично осветление, каквото никога не е имало.

Обществено обсъждане относно изграждането на крематориум в район „ Северен” ще се проведе утре от 10,30 часа в кметството, съобщи инж. Ральо Ралев – кмет на район „ Северен”. Предвижда се обредната зала и крематориумът да се изградят в имот, разположен източно от Рогошките гробища. Основна част в бъдещия комплекс е самия крематориум, който ще е оборудван с два броя модулни пещи на природен газ. „ Това е една значителна инвестиция, която предстои да бъде извършена в район „ Северен”, отбеляза кмета Ралев. „ Приканвам всички граждани, които са заинтересовани от бъдещата реализация на проекта да присъстват в залата, за да чуят подробности около изграждането на съоръжението”, допълни още инж. Ралев. На въпроса дали кремоториумът няма да замърсява околната среда, кметът на „ Северен” поясни, че поради достатъчната отдалеченост от населените места наоколо и правилната експлоатация – избраната технология на пълно изгаряне без дим и миризма, няма да има замърсяване на въздуха и опасност за човешкото здраве.

Коледно тържество за хората от третата възраст от квартал „ Гагарин” даде кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев. „ В предстоящите светли християнски празници съм изключително щастлив да съм сред Вас, защото ние, младите хора не можем без по-възрастните”, каза кметът. „ Иска ми да се мога да помогна на всеки един от Вас, и съм много радостен, ако поне за малко днешния ден е по-непринуден, по-безгрижен и по-весел. Пожелавам Ви от сърце много здраве, благодатни и светли дни”, приветства присъстващите над 70 човека в пенсионна възраст. Вече е традиция районната администрация да празнува по-големите празници сред жителите от третата възраст в района. Утре, 19.12. / сряда/ инж. Ралев ще бъде гост и на тържеството на Пенсионерски клуб на ул. „ Хан Телериг”. Специална програма пък са му приготвили членуващите в този клуб.
В навечерието на най-светлите християнски празници народният представител от ГЕРБ Стефан Дедев и кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев подариха за училищните библиотеки в училищата на територията на района християнски библии за деца и учебни помагала по вероучение. „ Държа да отбележа, че днешната ми среща с Вас не е продиктувана от политически и партийни пориви ”, се обърна Стефан Дедев към директорите на училищата от „ Северен”. „ Иска ми се децата ни да се възпитават в християнските ценности, затова реших, че по случай предстоящите Коледни празници ще подарим християнски помагала за училищата в „ Северен”, допълни Дедев. Инж. Ралев в качеството му на домакин на днешната среща благодари на директорите за отзивчивостта им, и пожела на всички здрави и светли дни.
<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 346 от 352
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!