По покана на кмета на район „Северен“ инж. Ральо Ралев днес се проведе среща с директорите на учебните заведения, в които ще бъдат разположени избирателни секции, във връзка с организацията на парламентарните избори на 12 май. В съвещанието участва и работната група от администрацията на района, която отговаря за организационно-техническата подготовка на изборите в „Северен“. Кметът инж. Ралев обърна специално внимание на директорите, че е необходимо да се осигурят подходи за хора с увреждания, а също така че секциите за хора с увреждания трябва да са разположени на първия етаж на всяко учебно заведение. Директорите на училища трябва да осигурят на 11 май, събота, служители от училищата, които да отворят стаите, където ще има изборни комисии за нареждане на параваните за гласуване, бюлетините и урните. На територията на район „Северен“ ще бъдат разкрити 67 секционни избирателни комисии. Освен това в изборния ден 12 май ще работи и една подвижна СИК. 25 жители на района с увреждания са подали заявления, че искат да гласуват в мобилната избирателна комисия.

Администрацията на район „Северен“ ще се включи в кампанията на bTV “ Да изчистим България за един ден“ следващата събота, съобщи кметът инж. Ральо Ралев. Служителите от кметството ще бъдат ангажирани в почистването на бул. „Марица север“ в участъка от моста на бул. „Васил Априлов“ до моста на бул. „Цар Борис III Обединител “. Освен това ще направи уборка на детските площадки пред бившата поликлиника „Надежда“, на улиците „Дилянка“ и „Лайка, изградената от Зонта клуб площадка на бул. „Дунав“, зелените пространства около МБАЛ „Пловдив“, индустриалната зона на ул. „Георги Бенев“. Голяма фирма в района е изявила желание да почисти парк „Рибница“. Директорите на детските градини и училищата в района ще се включат активно в почистването на детските и учебните заведения. Кметството е осигурило техника за почистване на „Рогошко шосе” - от траурния парк до екарисажа, както и на бул. „Северен“. Рециклираните отпадъци ще се събират на три места: парк Рибница, до пазара на ул. „Огражден“ и до моста на Герджика. Кметът на „Северен“ инж. Ральо Ралев отправи апел към жителите на района да се включат в инициативата за почистването. Гражданите могат да получат чували и ръкавици в отдел „Екология“ от понеделник до петък от 9 до 16 ч. На самия 20 април чували и ръкавици ще се раздават на трите сборни пункта – парк Рибница, пазара на ул. „Огражден“ и моста на Герджика.

От днес стартира преасфалтирането на бул. „България“ в участъка от служебния вход на Панаира до моста на Адата.

Движението в отсечката няма да бъде спирано, за да не се блокира трафика в града. Преасфалтирането ще се извършва поетапно, за да се осигури преминаването на автомобилите. Работата започна от южното платно и трябва да бъде приключена за 10 работни дни. След това за същия период от време ще се извършат ремонтните дейности и по северното платно. По график преасфалтирането трябва да приключи за 1 календарен месец. Изпълнител е фирма „Инжстрой“.

Този участък на бул. „България“ е един от най-компрометираните в района, с най-много дупки. Полагането на нов асфалт в тази отсечка на практика е продължение на Рогошко шосе, което е напълно готово, уточни кметът инж. Ралев.

Днес по обяд беше подновен и ремонтът на Карловско шосе. Затворено за движение е западното платно на бул. „Васил Левски“ от ТЕЦ Север до моста на „Ален мак“. Там работи фирма „Пътища“ АД

От днес започва изкърпването на дупки на 11 улици в „Северен“, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Ще бъдат запълнени дупките в два основни квадранта. Първият е между Новотел „Пловдив“ и хотел „Санкт Петербург“ и включва улиците „Сливница“, „Братаница“, „Оборище“, „Полк. Дрангов“, а вторият е в района на църквата „Св. Иван Рилски“ и включва улиците „Стефан Ботев“, „Панагюрище“, „Мизия“, „Ораческа“, „Огражден“ и „Иван Рилски“. Отделно от това ще се работи и по ул. „ Брезовско шосе” в участъка към търговиите и бившата зеленчукова борса. Изкърпването на дупките се извършва от пловдивска фирма, която изпълнява обществената поръчка след отправена публична покана, уточни кметът инж. Ралев. Срокът за изпълнението на дейностите е 10 дни. За запълването на дупките в посочените улици са предвидени 60 000 лева.

<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 344 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!