Строително-ремонтните дейности в „Северен” продължават, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. От днес започва запълването на дупки по осем улици. Това са: „Ораческа”, „Мизия”, „Панагюрище”, Сливница”, „Братаница”, „Полковник Дрангов”, „Оборище” и „Стефан Ботев”. Инж. Ралев съобщи още, че уличното платно на кръстовището на улиците „Мизия” и „Йоан Екзарх” вече е разширено. „Реконструкцията е направена с цел подобряване организацията и безопасността на движението и безопасното придвижване на пешеходците”, уточни кметът на „Северен”.

Фронталната фасада на училището беше почистена от графитите, а след това учениците я боядисаха. Гимназистите направиха оборка на отпадъците в двора на гимназията и на междублоковите пространства на ул. „Вук Караджич“. Кметът инж. Ральо Ралев и директорът на „Чистота“ Иван Стоянов изнасяха чувалите с отпадъци на определеното за целта място. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“, която ще се проведе в цялата страна на 20-ти април, събота. Кметството на район „Северен“ осигури за учениците бои, валяци, чували, ръкавици и предпазни облекла.

Съвместна акция по почистване ще проведат утре, 19 април от 9,30 часа , ученици от ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“, ОП „Чистота“ и служители от администрацията на район „Северен“, съобщи кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев. Инициативата е част от националната кампания „Да изчистим България“, която ще се проведе в цялата страна на 20-ти април, събота. Акцията се организира от директора на ОП „Чистота“ Иван Стоянов, Николай Георгиев – организатор по чистотата в район „ Северен” и директора на ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“ Мариела Николова. Кметството на район „Северен“ осигурява за учениците бои, валяци, чували, ръкавици и предпазни облекла. 19-ти април е обявен за неучебен екологичен ден за ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“. Всички ученици ще се включат в кампанията, уточни директорът Мариела Николова. Гимназистите ще почистят графитите от фронталната фасада на училището, ще засадят храсти и дървета, осигурени от ОП „Паркове и градини“, и ще почистят района на учебното заведение, включително междублоковите пространства. Акцията ще стартира в 9.00 ч. с разпределение на учениците по различните дейности. В 9.30 ч. в почистването ще се включат и представителите на кметството от район „Северен“.

Дупките по улица "Димитър Стамболов" са вече запълнени, съобщи кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев. В кметството са постъпвали многократно сигнали от граждани и фирмите- превозвачи от масовия градски транспорт за състоянието на улицата. Паважът на места напълно е липсвал. "В рамките на един работен ден се извърши текущия ремонт на ул. "Димитър Стамболов" и дупките в най-компрометираните участъци бяха запълнени", каза кметът инж. Ралев.

<< Начало < Предишна 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Следваща > Край >>
Страница 343 от 357
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!