Днес празнуваме деня на християнското семейство. Началото му се за неговото честване идва през 1929г.когато с решение на Светия Синод, празника Въведение Богородично е обявен и за Ден на християнското семейство и православната младеж. 

 

 

  Семейството е извор на нов човешки живот и най-доброто училище, което дава знания за християнските добродетели, традиции и ценности.

Пожелавам всеки един от вас да съхранява и да предава посланията, които са важни за нас, за да бъдат децата ни добри, справедливи и уважаващи ближния!

Вторник, 21 Ноември 2023 20:18

Защото "Северен" заслужава!

Скъпи, съграждани! Информираме Ви, че вече активно работим за облагородяването и залесяването на важни за район “Северен” и хората му пространства. 

Вчера кметът Венцислава Любенова проведе работна среща с народния представител от “Продължаваме промяната-Демократична България” проф. Христо Даскалов. Като член на комисиите и по земеделие и образование той обеща пълната си подкрепа. 

 

“Имаме уверението на проф. Даскалов, че той лично ще ни съдейства за контакт с Института по залесяване, за да можем по-бързо, и с тяхната експертна подкрепа, да реализираме зелените ни идеи. Хората искат това от нас”, коментира след срещата районният кмет на “Северен” Венцислава Любенова. По думите й има необходимост и от създаването на комисия към администрацията, която да обследва състоянието на всички дървета и зелени площи в района. “Силните ветрове от почивните дни отново показаха, че по този показател има несвършена работа”, подчерта още Любенова.

Проверка на състоянието на базите и условията, в които се отглеждат децата, ще направи на място през тази седмица новоизбраният кмет на район “Северен” Венцислава Любенова. С екипа си тя ще посети всяко едно от седемте детски заведения, част от които имат и филиали, за да се запознае лично с нуждите и проблемите.

 

През миналата седмица Любенова покани на среща директорите на детските градини. Ръководителите им представиха накратко дейността и условията в групите. 

“Като кмет, но и като жена и майка, искам да съм спокойна, че децата ни получават най-добрата грижа. Ако има места, където това не е така, ще съдействаме спешно с каквото можем”, подчерта Любенова и припомни, че детското здраве и образование са сред главните й управленски приоритети.

Уважение, добронамереност и желание за диалог демонстрираха гражданите на район „Северен“, които дойдоха в първия приемен ден на новоизбрания кмет от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Венцислава Любенова. Тя посрещна всеки с думите: „Моята врата ще е винаги отворена за Вас. Ще работя за това Вие, като граждани, да се чувствате добре там, където живеете“. 

Любенова бе приятно изненадана от топлото посрещане, което гражданите й показаха. Благодари за неочакваните подаръци, които получи от някои и дошлите да се срещнат с нея граждани.

 

Сред очакванията на хората са подобряване на инфраструктурата и цялостната среда в района, както и културните събития в Пловдив да не се случват само в центъра на града, а да стигат и до кварталите в периферията. Граждани сигнализираха и за необезопасени пешеходни пътеки, детски площадки, които се нуждаят от облагородяване и за липсващи чешмички и химически тоалетни в големи обществени пространства и паркове.

 

Районният кмет изслуша внимателно всеки от гражданите и се запозна с казуси, които определи като наистина обществено значими. 

Венцислава Любенова напомни, че приемното време на кмета е в дните в сряда и четвъртък от 15 до 17 часа, с предварително записване, но още веднъж подчерта, че няма да върне гражданин, дошъл при нея с проблем или идея за по-доброто бъдеще на района.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 4 от 346
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!