Администрацията на район „Северен“ ще се включи в кампанията на bTV “ Да изчистим България за един ден“ следващата събота, съобщи кметът инж. Ральо Ралев. Служителите от кметството ще бъдат ангажирани в почистването на бул. „Марица север“ в участъка от моста на бул. „Васил Априлов“ до моста на бул. „Цар Борис III Обединител “. Освен това ще направи уборка на детските площадки пред бившата поликлиника „Надежда“, на улиците „Дилянка“ и „Лайка, изградената от Зонта клуб площадка на бул. „Дунав“, зелените пространства около МБАЛ „Пловдив“, индустриалната зона на ул. „Георги Бенев“. Голяма фирма в района е изявила желание да почисти парк „Рибница“. Директорите на детските градини и училищата в района ще се включат активно в почистването на детските и учебните заведения. Кметството е осигурило техника за почистване на „Рогошко шосе” - от траурния парк до екарисажа, както и на бул. „Северен“. Рециклираните отпадъци ще се събират на три места: парк Рибница, до пазара на ул. „Огражден“ и до моста на Герджика. Кметът на „Северен“ инж. Ральо Ралев отправи апел към жителите на района да се включат в инициативата за почистването. Гражданите могат да получат чували и ръкавици в отдел „Екология“ от понеделник до петък от 9 до 16 ч. На самия 20 април чували и ръкавици ще се раздават на трите сборни пункта – парк Рибница, пазара на ул. „Огражден“ и моста на Герджика.

От днес стартира преасфалтирането на бул. „България“ в участъка от служебния вход на Панаира до моста на Адата.

Движението в отсечката няма да бъде спирано, за да не се блокира трафика в града. Преасфалтирането ще се извършва поетапно, за да се осигури преминаването на автомобилите. Работата започна от южното платно и трябва да бъде приключена за 10 работни дни. След това за същия период от време ще се извършат ремонтните дейности и по северното платно. По график преасфалтирането трябва да приключи за 1 календарен месец. Изпълнител е фирма „Инжстрой“.

Този участък на бул. „България“ е един от най-компрометираните в района, с най-много дупки. Полагането на нов асфалт в тази отсечка на практика е продължение на Рогошко шосе, което е напълно готово, уточни кметът инж. Ралев.

Днес по обяд беше подновен и ремонтът на Карловско шосе. Затворено за движение е западното платно на бул. „Васил Левски“ от ТЕЦ Север до моста на „Ален мак“. Там работи фирма „Пътища“ АД

От днес започва изкърпването на дупки на 11 улици в „Северен“, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Ще бъдат запълнени дупките в два основни квадранта. Първият е между Новотел „Пловдив“ и хотел „Санкт Петербург“ и включва улиците „Сливница“, „Братаница“, „Оборище“, „Полк. Дрангов“, а вторият е в района на църквата „Св. Иван Рилски“ и включва улиците „Стефан Ботев“, „Панагюрище“, „Мизия“, „Ораческа“, „Огражден“ и „Иван Рилски“. Отделно от това ще се работи и по ул. „ Брезовско шосе” в участъка към търговиите и бившата зеленчукова борса. Изкърпването на дупките се извършва от пловдивска фирма, която изпълнява обществената поръчка след отправена публична покана, уточни кметът инж. Ралев. Срокът за изпълнението на дейностите е 10 дни. За запълването на дупките в посочените улици са предвидени 60 000 лева.

Продължава облагородяването на парка пред бившата поликлиника “Надежда”, съобщи кметът на район “Северен” инж. Ральо Ралев. През декември миналата година там беше открита нова детска площадка, отговаряща на всички изисквания на европейските директиви: в парка бяха монтирани нови катерушки, изградени нови пясъчници и поставени нови пейки. Сега предстои да се направи пълна подмяна на тротоарните алеи и да се изградят нови пешеходни алеи. Зелените площи ще бъдат облагородени, предвижда се да се направят цветарници и бетонни вази, да се засадят нови цветя, храсти и дръвчета, разказа инж. Ралев. Близо до детската площадка ще се изгради фонтан с чешмичка. Реконструкцията ще стартира през следващата седмица. „Искаме да превърнем парка в оазис за почивка на живеещите в района и притегателно място за децата”, каза кметът инж. Ралев.
<< Начало < Предишна 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Следваща > Край >>
Страница 299 от 312
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!