Кметът на „Северен” инж. Ральо Ралев е изпратил уведомителни писма до началника на Трето РУП и до собственика на „Международен панаир Пловдив” АД за получени сигнали от граждани, които са подали жалби в кметството срещу шума от провеждания в момента в Панаирното градче hip hop фестивал.

На дежурния телефон в районното кметство и на служебния e-mail са получени стотици сигнали от живеещи в Кършияка за силна музика, която звучи в Панаира в късните часове снощи. Кметът инж. Ралев направи проверка и установи, че не са издавани разрешения от служители от районната администрация, а също и от голяма община, за мероприятие след 22 часа.

В район „Северен” започнаха проверки на всички търговски обекти с маси за открито сервиране, съобщи кметът инж. Ральо Ралев.

Акцията се очаква да приключи до края на следващата седмица. Експертите от стопанския отдел на районното кметство ще проверяват дали се спазват параметрите в договорите и разрешителните за площ и разположение по утвърдената схема.

На територията на „Северен” функционират 32 обекта, които имат право да разполагат маси за открито сервиране. Таксата е зависимост от зоната, в която са разположени – обектите върху първа категория плащат 6 лв./кв.м(, върху втора – 7 лв./кв. м., а върху трета – 8 лв./кв. м. При констатирани нередности ще бъдат издавани актове на нарушителите, категоричен е кметът инж. Ралев.

Служителите от стопанския отдел предприемат не само планови проверки, а и след подадени сигнали и жалби от граждани или от общинския инспекторат.

 

                      ПРОЕКТ BG051PO001-5.1.04-0080
„Подкрепа в дома и семейството”
По схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ
„ПОМОЩ В ДОМА”
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на
Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”,

съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз

 

 

Служителите, които ще предоставят социалните услуги по проекта „Помощ в дома”, преминаха успешно обучение, съобщи кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев.

По време на тридневното интерактивно обучение асистентите получиха необходимата информация за предоставяне на услугата, която е насочена към лица с увреждания. Всички успешно преминали курса притежават сертификати, удостоверяващи правото да реализират услугите. На служителите са раздадени санитарни материали и вече могат да започнат реализиране на социалните услуги по проекта.

 

 

 

Четвъртък, 16 Май 2013 22:14

В навечерието на 24-ти май.

     Днес, в навечерието на 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура, инж. Ральо Ралев, Кмет на район „Северен”, се среща с ръководители и учители от образователните институции на територията на района, за да почетат заедно ренесансовото дело на светите братя равноапостоли Кирил и Методий. Тържественото честване на най-вдъхновяващия български празник събира дейци на просветното дело, които укрепват незаменимата роля на извисения човешки разум, продължават всеотдайно да вграждат българския дух, извор са на познание и мъдрост, на красота и вдъхновение.за над 1400 деца и над 7000 ученици.

През тази година инж. Ральо Ралев с голямо уважение към всеотдайния им труд отличава с почетната грамота на район „Северен” най-изявените ръководители на учебни заведения, които са гордост за просветното дело в нашия град.

За безспорния им професионализъм и издигане авторитета на българското просветно дело сред номинираните са директори на детски градини и училища със знаменателни годишнини: по случай 45 години от създаването на ОДЗ „Славей” се отличава с грамота Ели Камбурова, директор; по случай 35 години от създаването на ЦДГ „Захарно петле” се отличава с грамота Цветанка Лазарова, директор; по случай 55 години от създаването на ЕГ „Пловдив” се отличава с грамота Пенка Стайкова, директор; по случай 55 години от създаването на ЕГ „Иван Вазов”се отличава с грамота Мариана Димитрова, директор.

<< Начало < Предишна 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Следваща > Край >>
Страница 295 от 312
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!