Приключиха ремонтните дейности на паркинга, находящ се северно от бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22 в район „Северен”.

На площ от 540 кв.м. са извършени следните видове дейности :

-          Фрезоване на старата настилка

-          Изграждане на нова канализация за отводняване на паркинга.

-          Подсилване на основата с трошен камък

-          Полагане на плътен асфалтобетон 6 см.

„Изказвам специални благодарности на управителя на „ВиК” ЕООД Спартак Николов за съдействието и компетентната намеса при извършване на ремонта”.

С детски смях, песни, танци и много забавление днес бе открита новоизградена детска площадка в район „Северен”.

Площадката се намира северно от ул.”Борба” №17-19 и е с обща площ 155 кв.м. Върху нея са поставени следните детски съоръжения – люлка, 2 бр.комбинирани съоръжения, както и 1 бр.пясъчник. За безопасността на децата е монтирана ударопоглъщаща настилка и декоративна дървена ограда. Всички съоръжения отговарят на Наредба №1 от 2009 г.за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра.

Церемонията по откриването стартира с водосвет  от отец Кристиян и отец Лазар за здраве и просперитет на района, след което кметът инж.Ральо Ралев, заедно със заместник-кметовете Лариса Кътова и Красимир Асенов, и секретарят на районната администрация Надежда Димитрова прерязаха лентата на новата придобивка.

Децата от ЦДГ „Бреза” изпълниха за гостите на мероприятието песни и танци, а домакините им връчиха торбички с лакомства и плодове.

На откриването присъстваха общински съветници, кметове и заместник-кметове от всички райони на града, директорът на ОП „Градини и паркове”, жители на район „Северен”.

Новата площадка веднага се препълни с деца, родители, баби и дядовци.

Отправена бе покана към официалните гости да се включат в засаждането на 15 бр.дръвчета – 6 бр. от вида пауловния и 9 бр. от вида мелия.

Всички активно се включиха в засаждането на дръвчетата, за да може района около детската площадка да се облагороди и раззелени.

Освен дръвчетата служителите на ОП „Градини и паркове” засадиха 15бр.храсти от вида дървовидна ружа и 10 бр.хризантеми.

„Благодаря на инж.Тотев за новата придобивка, и на всички вас, присъстващите, които уважихте това мероприятие – поздрави гостите си инж.Ралев – надявям се да има повече деца и още много нови детски площадки”.

Понеделник, 17 Ноември 2014 16:03

Новоизградена детска площадка

С детски танци, песни и много настроение утре – 18 ноември 2014 г./вторник/ от 11.00 часа ще бъде открита новоизградена детска площадка в район „Северен”, намираща се северно от ул.”Борба” №17-19.

След прерязване на лентата на новото съоръжение ще бъдат засадени 15 дръвчета, за да могат децата да се радват на един облагороден и зелен терен.

Четвъртък, 13 Ноември 2014 16:04

Готов е подлеза на бул. „ България”

Приключиха ремонтните дейности в подлеза на бул. „ България”, намиращ се в участъка от бул. „ Цар Борис Трети Обединител” и ул. „ Васил Левски”, съобщи кметът на район „ Северен” инж. Ральо Ралев.

„След проливните дъждове, които се изсипаха над Пловдив, настилката в подлеза бе силно компрометирана, и подлеза стана опасен за преминаване. Това наложи да поискам спешно финансиране от община Пловдив, и ремонта стартира преди месец”, обясни кметът.

Днес вече са подменени всички канализационни тръби, направена е нова хидроизолация, подложен бетон, положена е шлайфана бетонова настилка с линейни отводнители.

„ Изказвам благодарност за отпуснатите целеви средства за ремонта на подлеза на г-н Иван Тотев, без чиято намеса районната администрация нямаше да може да се справи. Сега съм спокоен за безопасното преминаване на гражданите през този подлез”, допълни инж. Ралев.

<< Начало < Предишна 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Следваща > Край >>
Страница 292 от 337
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!