Кметът на „Северен” Стоян Алексиев кани гражданите на района на официално откриване на новата детска площадка на бул. „Дунав“ 200-202 , което ще се състои на 24.09.2020 г. (четвъртък) от 18:00 часа. Очаква Ви богата програма с музика, занимателни игри за малчуганите и много весело настроение. Мероприятието ще се проведе на открито. Молим присъстващите да спазват всички необходими противоепидемични мерки! Заповядайте!

Акция по събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) организира администрацията на „Северен”, съобщи кметът на района Стоян Алексиев. Гражданите могат да предават неработещите електрически и електронни уреди на 01.10.2020 г. (четвъртък) от 09:00 до 12:00 часа на паркинга на кметството на адрес „Цар Борис III Обединител“ 22 А (паркингът се намира на южната страна на район „Северен”). Жителите на района могат да донесат на мобилния пункт следните излезли от употреба електрически и електронни уреди : компютри, монитори, електрически печки, бойлери, телевизори, принтери, телефони, прахосмукачки, сешоари, миксери, тостери, радиоуредби и др. Инициативата се организира с цел опазване на околната среда и предотвратяване изхвърлянето на този вид отпадъци в контейнерите за смет. Акцията е традиционна за администрацията на район „Северен“ и се организира 2 пъти в годината - пролет и есен.
Цветна палитра от събития беляза Европейската седмица на мобилността в район „Северен“. Инициативата се проведе в красивия парк „Рибница“, като мащабната проява включи няколко различни дейности. В конкурс за рисунка на тема „Избери как да се придвижваш“ ученици претвориха Пловдив и район „Северен“, пречупени през техния поглед-с чист въздух, без шум, с велоалеи, много колоездачи, с деца, които се забавляват без опасност за здравето и живота си. Състезателите –от четвърти до шести клас от НУ „Христо Ботев“, ОУ „Д. Димов“, ОУ „Райна Княгиня“, ОУ „П. Волов“, СУ „Хр. Данов“ и СУ „П. Яворов“ бяха разделени на 6 отбора по 5 души. След изтичане на определеното време, петчленно жури оцени творбите и класира победителите в днешния конкурс. Най-достойна за първото място бе работата на СУ „П. Яворов“. На второ място се класира отборът на СУ „Хр. Данов“. Трето място журито присъди на ОУ „Райна Княгиня“. Първенците получиха своите награди от кмета на района Стоян Алексиев-отборни грамоти, а за всеки художник имаше пакет с флумастери. Най-малките участници бяха възпитаниците от подготвителната група на ДГ „Весела“, които проведоха занимателен урок по безопасност на движението в градска среда. За тях бяха осигурени лакомства от районната администрация. Кулминацията на деня бе вело шествието по очертания маршрут в алеите на парка, което бе поведено от кмета на района Стоян Алексиев. Вело шествието прочете в дух на спортменство и каране на безопасна дистанция един от друг. Кметът на „Северен“ приветства участниците в различните прояви и им пожела едновременно да спортуват и да се забавляват. „Всички ние искаме по-чист, по-тих и по-безопасен град, с по-малко задръствания. Затова е добре да се фокусираме върху използването на по-устойчиви видове транспорт като колоезденето, ходенето пеш, колективното пътуване и използването на градския транспорт. Това ще допринесе с общи усилия да превърнем Пловдив и нашия район „Северен“ в по-приятно място за живеене“, добави още той. В края на мащабното събитие бе изтеглена томбола с награди и най-голямата –велосипед зарадва четвъртокласничка от НУ „Христо Ботев“.

Малчуганите от ДГ „Славей” в район „Северен” се включиха в открит урок по спазване на правилата за движение. Това се случва по традиция в началото на всяка учебна година, като инициативата съвпада с „Европейската седмица на мобилността” (16-22 септември). В събитието участваха децата от подготвителната 4-та група. Шестгодишните си припомниха основните правила за безопасност на пътя. Директорът на детското заведение Любка Биволарска обясни, че възпитаниците ѝ с интерес и ентусиазъм провеждат занимания на разчертаната площадка с пешеходни зони и кръстовища. По-късно малките славейчета се впуснаха в състезателна игра с тротинетки и велосипеди. Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев, който бе гост на мероприятието, приветства децата за отличното познаване на правилата за движение и избора им на превозно средство, което е екологично и не замърсява природата. В края на състезанието на победителите бяха връчени награди. А Любка Биволарска, която празнува своя имен ден на 17 септември- „Вяра, Надежда, Любов”, получи красив букет и много хубави пожелания за своя личен празник.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 261

DELOVODNA-SPRAVKA3

m chove-na-stol-320-180-0f44bfc11c31

etajna sobstvenost2

Asymmetrical symbol of Chaos.ant5

banner-monitoring

covid-19-logo22

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!