В деня на Трифон Зарезан и Св. Валентин, Кметът на район „Северен” – инж. Ральо Ралев, дари дамите от клуб „Гонда вода” с цветя и вино. С богата празнична програма и пожелания, председателя на клуба – Ана Христева и членовете на клуба, благодариха на Кмета и районната администрация за усилията, които полагат за обогатяване на културния календар на клуба. Дегустирането на вина от Сунгурларе, Тракийския район и Предбалкана беше част от празничната програма. Като най-добро беше отличено виното ,,Билков еликсир” от Сунгурларе на г-жа С. Лалева.

            По инициатива на директора на библиотеката на Пловдивския университет ,,Паисий Хилендарски” Милка Янкова, се организира кампания за набиране на книги за читалището на с. Скребатно, което изгоря до основи, заедно с 11 000 тома книги. В селото учат над 200 деца, които в момента нямат достъп до художествена и научна литература.

            Молбата за помощ и съпричастност за набиране на необходимия книжен фонд за съществуване на библиотеката, срещна подкрепата,  както на служителите  на районната администрация, така и на жителите на район ,,Северен” . За кратък срок бяха набрани над 250 тома литература, които днес се предадоха на директорката на библиотеката на Пловдивския университет.

            Кампанията на районната администрация за набиране на книги, наречена ,,От Хора, за Хора” е инициатива с близо три годишна история. Освен изградената къщичка за книги до районното кметство, администрацията дарява книги и на други читалища и социални институции – допълни районният кмет инж. Ральо Ралев.

За децата в ДГ „Славей“ февруари започва с откриването на реновиран физкултурен салон – дълго чакана придобивка, която вече радва малчуганите, техните учители и родители. Ремонтът се осъществи след настояване на кмета на района инж. Ральо Ралев за отпускане на целеви средства от общинския бюджет в размер на 12 300 лв., за да бъде отстранен проблемът с проникваща вода и влага в сградата. За по-малко от месец, това обясни директорът на градината Любка Биволарска, изцяло бе подновен физкултурният салон, както и външната прилежаща част на площадката до него – най-компрометирани от проникващата влага. Премахнати са старите плочи на външната площадка и е направена хидроизолация в основата на стените с цел да не прониква вода в сградата. Инж.Ральо Ралев, който бе заедно с екипа си сред гостите на откриването, подчерта, че ремонтните дейности са били наложителни, за да се осигури сигурност, добра хигиена, удобство и естетическа среда за малките възпитаници на „Славей“. Шпакловка и полагане на мрежа по стените, грундиране, боядисване, нова дограма, освежени радиатори, нови плочи за външната площадка – това са част от основните дейности, конкретизира кметът, които преобразуват физкултурния салон в истинско царство за спортни игри и за занимания на децата с дейности над държавните образователни изисквания. Точно това демонстрираха щастливите малки славейчета пред многобройните гости, дошли на откриването: играха футбол, рецитираха и пяха, рисуваха и гордо показваха какво са измайсторили. Веднага след традиционното разрязване на лентата присъстващите на събитието родители се присъединиха към благодарностите, които директорът Любка Биволарска и децата отправиха към инж.Ралев и целия му екип за съдействието и впечатляващият краен резултат.

Среща с живущите на ул.”Победа” №62-72 и ул.”Стоян Заимов”№16 проведе кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев в 18.00 часа снощи. Основните теми, които гражданите обсъдиха с кмета на района бяха по новоизградения паркинг за 82 автомобила по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив с площ от 2000 кв.м. – за обособяване на вход-изход със знаци, за да се избегне паркирането на автомобили на това място; да се постави нов знак, че ще бъдат репатрирани автомобилите, които паркират извън обособените места; предстои втора процедура за отдаване под наем на всички паркоместа; да бъдат поставени пътни ивици с цел предовратяване на качване на автомобили по тротоарната настилка и зелените площи. Живущите благодариха за новоизграденото осветление на паркинга и поискаха от инж.Ралев да бъде изградено допълнително осветление на изхода на паркинга, за още по-добра осветеност, както и по-чести проверки от служителите на ОП „Общинска охрана”, които да следят за неправомерно паркирани автомобили на тротоарната настилка пред заведенията и в зелените площи. Отправени бяха и искания за подрязване на клоните на дърветата на входовете на блока на ул.”Победа” №62-72, което пък трябва да се изпълни от ОП „Градини и паркове”. Живущите в обновената многофамилна жилищна сграда по Национална програма за енергийна ефективност се похвалиха на кмета на район „Северен” за ефекта от 4-5 градуса по-висока температура от преди санирането. Те напомниха на инж.Ралев за срещата им от преди 2 години, когато лично той е присъствал на общите им събрания и ги е убеждавал да се включат в програмата. „Срещите с граждани са изключително важни за нас. Прекият контакт е най-важен за успешното функциониране на всяка администрация” – сподели инж.Ралев.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 212

 

 banner-monitoring

 anketa

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!