Кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев кани гражданите на 06.12.2022 г. (вторник) от 10:00 часа в двора на църквата „Свети Иван Рилски“, където ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благополучие по случай празника на Свети Николай Чудотворец (Никулден). Заповядайте!

„Гран При“ награждаване на Национална кросова верига „Пловдив“ 2022 се състоя на сцената на парк „Рибница“ в район „Северен“.Организатор на мероприятието бе Движение "Спорт за всички-Мама, татко и аз-баба, дядо и внуче" с ръководител Александър Герчев.Събитието се финансира от Община Пловдив и се осъществи със съдействието на район „Северен“. С престижни купи бяха отличени призьорите от 1-во до 6-то място в 25-те възрастови групи- деца от детските градини, ученици, мъже и жени до над 70 г. и хора с увреждания. Големи купи за отборно класиране получиха училищата: СУ „Никола Йонков Вапцаров“ и ОУ „Яне Сандански“ от град Пловдив. Изтеглена бе томбола за всички участници с много предметни награди и два велосипеда. В кросовата верига всяка година се включват хора не само от Пловдив, но и от цялата страна.Инициативата се провежда повече от 40 г. и е традиционна за града под тепетата.

Изложба "Виж, научи и разкажи" се проведе в парк "Рибница" и в парк "Моливчета" в район „Северен“. Тя се осъществи по проект на НЧ "Проф. Кирил Дженев-2018" по програма "Младежи за околната среда" на Министерството на околната среда и водите чрез възлагане на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район". В рамките на няколко месеца децата и младежите към читалището работиха и обсъждаха проблемите със замърсяването на околната среда и водите. Търсиха решение как с "малки" стъпки всеки ден може да се помогне за опазването на околната среда. Изложбата представи как изглежда една по-добра заобикаляща ни среда през техния поглед.Децата и младежите изработиха вестник и флаери, с които искат да накарат хората да се замислят за замърсяването, за съпътстващите проблеми и как те могат да се предотвратят. Желаещите да разгледат картините могат да посетят НЧ "Проф. Кирил Дженев-2018".

С прекрасно тържество възпитаниците на ДГ „Космонавт“ от 4-та „Б“ гр. „Дъга“ в район „Северен“ отбелязаха Деня на християнското семейство. Децата с приповдигнато настроение рецитираха стихчета за всички членове на семейството-мама, татко, кака, батко, баба и дядо.Изпяха мелодични песни, свързани с тематиката на празника-„Моето семейство“, „Аз обичам мама и тати“ и други.След което с голямо желание представиха драматизация на популярната народна приказка „Богданка“.А за финал изпълниха хорце -„Хопни ми, тропни ми“. „На този свят християнски празник, посветен на най-близките ни хора-Деня на християнското семейство, нека покажем внимание, обич и уважение към нашите родители, както и към нашите баби и дядовци.Семейството е голяма ценност.Пожелавам на Вас и Вашите семейства здраве, щастие, хармония и много хубави моменти заедно!“, поздрави деца и преподаватели кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе гост на тържеството.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 325
DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!