В район „Северен“ започна подмяна и монтиране на нови дървени ребра  на  счупени градински пейки. До този момент са възстановени 300 бр. ребра на съществуващи градински пейки в междублоковите пространства, градинки, детски площадки, паркове и места със завишен човекопоток в района. Поставени са и допълнително 20 бр. кошчета за отпадъци.

Инж. Ральо Ралев – кмет на район „Северен“ призовава гражданите, които желаят да конкретизират място за поставяне на нови кошчета и имат нужда от подмяна и ремонт на съществуващи градински пейки да се обадят на тел. 032/901 165 – отдел “Екология” към Район “Северен”.

Лятото пее, рисува, танцува в ДГ „Дъга” на район „Северен”

В двора на ДГ „Дъга” в район "Северен" красиво грее в синьо и сребърно подновеният през миналата година плувен басейн, когато бе поставено началото на летните празници около него. За второто издание на събитието директорът на детското заведение Дима Симеонова разказа, че стремежът и е да подпомага изявите на децата чрез непрекъснато обогатяване на материалната база. Ето защо от средствата на бюджета сега са закупени нови работни масички, столчета и чадърчета, за да могат сред зеленината на двора, децата да показват своите умения и весели лудории.

      Гости на празника „Лятото пее, рисува, танцува” бяха кметът на района инж. Ральо Ралев, неговият екип, много родители и близки на децата. Като скъп приятел на детската градина, като баща на две прекрасни деца и като човек на спорта, кметът бе поканен да открие надпреварите около басейна. Инж. Ралев поздрави децата и родителите, всеотдайните педагози, които бяха подготвили празничното събитие, след което бе даден старт на разнообразните игри и състезания около басейна. Под приятната сянка на новите чадъри, насядали около малките работни масички, децата рисуваха, декламираха и пяха, но нямаха търпение да настъпи моментът, когато ще цопнат в басейна за спортни надпревари с топки и пояси за плуване. Възторжените малчугани, които се надпреварваха да показват кой е най-умел в игрите „Улови рибките”, „Не изпускай топката”, „Уцели пояса”. Отборите „Раче” и „Рапанче”, „Медуза” и „Мидичка” при абсолютен ред участваха в надпреварите и се радваха от сърце на победителите. Като наблюдаваха закачките и неподправеното удоволствие на дечурлигата в басейна, на гостите също им се прииска да са участници в невероятното забавление, но трябваше да се задоволят единствено със снимки на щастливите мигове в двора на ДГ „Дъга”.

Сряда, 05 Юли 2017 08:07

Нов фитнес

Нов фитнес на открито е монтиран в кв.”Гагарин” на пловдивския район „Северен”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Фитнесът се намира на бул. “България” № 2,4,6.

Мултифункционалната станция за тренировки предлага изключително разнообразие от упражнения с възможност за натоварване на всички мускулни групи.

На фитнес площадката има двоен и мултифункционален лост, халки, боксова круша, маймунска стълба, 45°стълба,хендстенд, успоредка, стойка за лицеви опори и набирания. На различните модули могат да тренират до 11 човекаедновременно. Изключително здравата конструкция е изградена от неръждаема стомана.

Средствата за изграждане на новия фитнес на открито са в размер на 12 240 лв.

Това е деветата по ред площадка за фитнес на открито, изградена в район „Северен”.

Поставена е чисто нова дървена ограда на детската площадка до спортното съоръжение.

До броени дни предстои да бъде открит и новоизградения паркинг в съседство на фитнеса, с обща  площ около 3.5 дка, който ще има около 150 нови места за паркиране.

Започна ремонтът на тротоара на ул."Васил Левскив близост до пешеходния мост на р.Марица - съобщи кметът на район "Северен" инж.Ральо Ралев.

Ще се извърши подмяна на целия източен тротоар в участъка от ул."Оборище” в посока юг до ул. “Брезовска”.

Ремонтните дейности включват полагане на нови вибропресовани тротоарни плочи с обща площ 532 кв.м., както и  на 166 л.м. нови бордюри. Ще се извърши и ремонт на вазите около съществуващите дървета.

Същевременно тече и ремонтът на северения тротоар на ул. “Иван Рилски”, в участъка от ул. “Бързия” до ул. “Панагюрище”, където също изцяло ще бъде подменена настилката. Общата му площ възлиза на 353 кв м. Ще се изградят и няколко паркоместа.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 153

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!