Сряда, 12 Април 2017 13:31

Великденско настроение

Днес, 12 април деца и учители от ДГ „Весела”, родители и много гости от кметството на район „Северен”, водени от заместник-кмета Калоян Георгиев,  посрещнаха заедно и си честитиха настъпващия голям християнски празник с изложба и концерт „Великденско настроение”. Подготвена от малчуганите и техните учители специално за Великден, изявата е включена в културния календар на Пловдив за посрещане на един от най-обичаните празници в годината.

Децата бяха подредили изложба, посветена на великденските обичаи, в която се наблюдаваше истинско разнообразие от цветове, от материали и техники на изпълнение. Във вътрешния двор на градината, изцяло подновен, децата поднесоха смного настроение своята програма от песни и танци, облечени в очарователни костюми. След това всички гости, съпроводени от малките стопани и директорът на детското заведение Т. Пенкова, се разходиха из различни „работилнички”, където в една се правеха украси за козунаци, в друга се боядисваха яйца, в трета се приготвяха картички за празника.

Заместник-кметът на Район „Северен” Калоян Георгиев поздрави майсторите и техните помощници, изпрати им поздрави и от кмета на района инж.Ральо Ралев и пожела на тях и на учителите им много здраве, много успехи, а техните украсени с толкова любов яйца да бъдат най-силните борци навръх Великден.

Мащабно и тържествено отбелязване на Международния ден на авиацията и космонавтиката се проведе днес в пловдивския Район „Северен” на паметника на първия космонавт - Юрий Алексеевич Гагарин.

Тази година по инициатива на група „Славяни” са събрани средства за възстановяване на паметника, чийто барелеф липсва от години. Сега той е изработен от черен мрамор, а върху него с лазерни технологии е изрисуван образът на първия космонавт. Да стане това реалност е изключителна заслуга на десетки организации, сред които „Авиамаш” ЕООД, безрезервно подкрепени от кмета на район „Северен“ инж.Ральо Ралев

На днешния 12 април, точно 56 години след старта на Гагарин в Космоса, пред реновирания барелеф на космонавта,Военният духов оркестър на Пловдивския гарнизон проехтя тържествено пред много гости и граждани. Сред гостите бяха Областният управител Здравко Димитров, Заместник-кметът на Община Пловдив Георги Маринов, Заместник-кметът на район „Северен“ Калоян Георгиев, ръководители и състав на авиобазите в Крумово и Граф Игнатиево и представители на многобройните организации, направили възможно възстановяването на барелефа на Ю.Гагарин. Бригаден генерал Явор Матеев прие Почетната рота, чието присъствие придаде изключителна тържественост на събитието. С вълнуващи думи доц полк ОЗ. Петър Ненков припомни историческата стъпка, осъществена от летеца космонавт в овладяването на Космоса и закономерното присъствие на името му в историята на човешката цивилизация.

Заместник-кметът на район „Северен“ К. Георгиев откри реновирания барелеф със символичен жест, пускайки в простора гълъби, а в този момент бяха поднесени десетки венци, букети и цветя от гостите на събитието. С едноминутно мълчание бе отдадена почит на летеца-изпитател Юрий Гагарин. Вълнуващ финал на празника поставиха деца от ДГ „Космонавт“, които със своите песни и стихове наситиха с празничност настроението около барелефа. 

 

Стартира изграждането на нова детска площадка в пловдивския район „Северен в  градинката на кръстовището на ул.“Брезовска” с ул.“Поп Манол”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев.

Детската площадка ще бъде с площ от 104 кв. м, изцяло съобразена с изискванията за безопасност.

Предвижда се монтаж на 4 съоръжения – 1 комбинирано съоръжение, двуместна люлка махало, люлка “везна” и клатушка. На площадката ще има и пясъчник с дървен борд,  пейки и ограда. Всички съоръжения ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка.

Започна изграждането на голям общински паркинг в пловдивския Район “Северен”. Със символична първа копка кметът на района инж. Ральо Ралев даде старт на строително-ремонтните дейности.

Паркингът се намира на бул.“България”  2,4,6 и ще бъде в съседство с бъдещия нов булевард “Северен”. Общата му площ е около 3.5 дка и ще има около 150 паркоместа.

Ремонтните дейности ще представляват цялостна реконструкция на терена, включваща изкопни дейности, направата на отводнителна канализация, полагане на основа от трошен камък, полагане на два пласта асфалтобетон, хоризонтална и вертикална маркировка. Предвидено е и осветление на паркинга.

Районната администрация възнамерява да направи фитнес на открито на същото място, както и кът за отдих.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 145

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!