Нови 93 кг пластмасови капачки предаде кметът на район "Северен" инж. Ральо Ралев, събрани благотворително в администрацията на района. Вече повече от една година кметството участва в тази благородна инициатива на фондация „Идея в действие” за събиране на пластмасови капачки – съобщи Ралев. 
            Целта на кампанията е след рециклиране на пластмасовите капачки приходите да бъдат използвани за различни благотворителни каузи, насочени предимно към деца в неравностойно положение.
            Пластмасови капачки могат да се предават денонощно на дежурния служител в районната администрация на адрес бул."Цар Борис ІІІ Обединител" №22А.
          "
Забелязвам, че тази инициатива има вече голям положителен отзвук, тъй като все повече и повече хора взимат участие в нея. Освен, че е благотворителна, тя може да се нарече още зелена, тъй като зад нея стои идеята за опазване на околната среда и възпитание на подрастващите в разделно събиране на отпадъци" - коментира инж.Ралев.

Кметът на Район „Северен” инж. Ральо Ралев направи днес първа копка за реконструкцията на ул.”Богдан”, която ще бъде отворена към ул.”Карловска”, тъй като в момента е тупик.

Идеята за премахването на тупика е подобряване организацията на движение в микрорайона. Проектът е съгласуван с КАТ.

Улицата няма да бъде ремонтирана изцяло, тъй като е в добро състояние. Ще бъде реконструирана само в частта си, излизаща на ул.”Карловска”, като освен уличното платно, ще бъдат обновени и тротоарите.

От администрацията съобщиха, че ще направят всичко възможно да отстранят съществуващ проблем с ВиК канализацията в същия участък, за който сигнализираха граждани от района.

Служителите от отдел “Екология” при район “Северен”, съвместно с отговорниците от ОП “Градини и паркове” извършиха проверка, относно състоянието на съоръженията в детските площадки на територията на района.

С цел осигуряване на безопасността на децата, администрацията ще извърши спешен ремонт на всички люлки, пързалки и катерушки. Опасните съоръжения ще бъдат премахнати. До средата на месец април ще бъде подменен пясъка в пасъчниците с нов.

При установяване на счупено детско съоръжение, моля гражданите да подават сигнали в отдел “Екология”, район “Северен” на тел. 032/901165, 0879979096 – призовава кметът Ралев.

Четвъртък, 09 Март 2017 13:48

Започнаха проверки

В Район “Северен” започнаха проверки, във връзка с констатирано изхвърляне на отпадъци от различен произход на нерегламентирани за целта места - съобщиха от администрацията.

Комисия в състав от служители на отдел “Екология и чистота” към район “Северен”, Пловдивски Общински Инспекторат, Трето РУ “Полиция” – Пловдив и ОП “Общинска охрана обследва по график терени в кв. “Тодор Каблешков” (Шекер махала) в участъка от ул. “Дилянка” по посока бул. “България”, ул.”Деница”, ул.”Петър Шилев”, ул.”Напредък” и горичката зад МБАЛ Пловдив, както и Арман махала.

Целта на проверките е да бъдат открити нарушителите, които с изхвърлянето на отпадъци, водят до образуване на нерегламентирани сметища. Констатирано е натрупване на отпадъци, които са както от битов произход, така и производствени и  строителни отпадъци.

От администрацията предупреждават, че нарушителите ще бъдат санкционирани на основание чл. 4 и чл. 11 от Наредба за опазване на околната среда територията на Община Пловдив.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 142

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!