Поредна акция по облагородяване на детска площадка ще проведе администрацията на район „Северен” утре от 10.00 часа сутринта. В нея ще се включи кметът на района инж.Ралев, заедно с екипа си от специалисти.

Площадката се намира в междублоковото пространство между ул.”Сакар планина” и бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №18.

Предвижда се да бъдат пребоядисани всички пейки и съоръжения, както и да бъдат поставени нови седалки на люлките – кош за деца до 3 години и седалка за деца от 3 до 12 годни.

„Целта ни е да подобрим градската жизнена среда за най-малките жители на район „Северен”, които го заслужават – коментира кметът на района инж.Ральо Ралев – ако има желаещи да се включат в инициативата граждани нека заповядат.”

Понеделник, 02 Юли 2018 12:54

ограничители за паркиране

Район “Северен” поставиха ограничители за паркиране на площадчето на бул. “България” с ул. “Мизия” срещу хотел “Санкт Петербург”. Монтирани са 7 бр. антипаркинг колчета по молба на живущите, с оглед да се предотврати навлизането на МПС-та на обособената зона за отдих.

На посоченото място са поставени пейки. Наскоро от районната администрация извършиха и  залесяване около площадчето.

Четвъртък, 28 Юни 2018 12:53

тротоарната настилка

Приключиха ремонтни дейности на тротоарната настилка на ул.”Васил Урумов” пред детска градина „Бреза” в район „Северен” – съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Премахнати са старите компрометирани плочки и бордюри, които се подмениха с нови вибропресовани. Площта на тротоарната настилка е 180 кв.м., а броят на уличните бордюри наброява 220. Оформени са вази около съществуващите дървета, както и джоб за контейнерите за смет. Изкърпена е и измазана оградата на детската градина, която се рушеше.

Преминаването през този участък бе затруднено, поради разрастване на корените на дърветата през годините, надигнали и изпочупили тротоарните плочи. Децата и родителите вече могат спокойно да го ползват, без да се налага да слизат на пътното платно.

 Целта ни е подобряване на инфраструктурата около детските и учебни заведения за осигуряване на по-добри и безопасни условия за преминаване на жителите на района”, коментира инж. Ралев.

 

Вторник, 26 Юни 2018 12:51

200 броя родопски одеяла

Месец след като администрацията на район „Северен” в лицето на кмета на района инж.Ралев и екипът му доставиха 200 броя родопски одеяла за живущите в дома за стари хора „Св.Василий Велики” в Пловдив, последва нова благотворителна инициатива за този дом.

Фасадата на сградата на дома се сдоби с указателна табела.

Тя стана факт след разговор с директора на дома г-жа Нина Христова, която сподели на инж.Ралев за проблема, че от няколко години нямат информационна табела с името на дома и посещаващите го трудно се ориентират, дали това е институцията, която търсят.

Новата табела на обществената сграда, осигурена от район „Северен”, е изработена от цял алуминиев композитен панел с дебелина 3 мм, широк  4 м. и висок 1.22 м.,в успокояващо нежен, зелен нюанс.    

      Проверка за качеството на монтажните дейности по табелата извърши заместник-кметът на  „Северен” Лариса Кътова.

Живущите в дома възрастни хора изразиха задоволството си от новата придобивка, а кметът  - инж. Ральо Ралев получи специални благодарности от ръководството на дома, който се намира на ул.”Коматевско шосе” №28 и е с капацитет 200 души.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 190

 

 banner-monitoring

 

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!