От администрацията на район “Северен” уведомяват всички жители на района, че от днес /20 ноември/ до 24 ноември 2017 г. ще се проведе поредната кампания за събиране на излезли от употреба гуми, отработени масла и негодни за употреба батерии и акумулатори.

Тези отпадъци могат да бъдат предавани в събирателен пункт на адрес: гр. Пловдив, район „Северен“, ул. „Георги Бенев“ № 4, площадка на „Универсметал“ ООД, от 09:00 до 17:00 часа.

За предотвратяване и ограничаване замърсяването на въздуха, водите и почвите, както и ограничаване риска за човешкото здраве и околната среда е забранено изоставянето, нерегламентираното изхвърляне или друга форма на неконтролирано обезвреждане на излезли от употреба гуми и отработени масла, както и изгарянето, с изключение на случаите, в които лицата, притежават съответното разрешение.

От районната администрация призовават гражданите да се възползват от предложената възможност.

Акция по премахване на стари и опасни детски съоръжения се проведе в район „Северен” след сигнали на граждани и констатации от служители на районната администрация,  съобщиха от кметството.
 
След направена проверка и оглед на място на детските съоръжения от специалисти на районната администрация, се извърши премахване на най-опасните такива на следните 
адреса: бул. “България” № 37-39; 146; 162, 170, 178.

Освен стари и опасни съоръжения за игра се премахнаха и амортизирани, също застрашаващи сигурността на гражданите, футболни врати на бул. “Васил Априлов”  136, бул. “България”  78, ул. “Гонда вода”  18, както и простори и лостове.

 
От районната администрация призоват гражданите да подават сигнали при установяване на счупено детско съоръжение или друг проблем по площадките
 и игрищата.

Сряда, 15 Ноември 2017 09:37

излезли от употреба МПС

Акция по репатриране и облепяне на излезли от употреба МПС-та се проведе в район "Северен", съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Принудително бяха репатрирани 7 бр. автомобили, а 13 бр. са облепени с предупредителен стикер.

МПС-тата, които са в нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, бяха отстранени от следните адреси: ул.”Достоевски” № 1, бул. “България  6, ул. “Стара планина” до ВУАРР, бул. “България”  182, бул. “Васил Априлов”  144, ул. “Ален мак”  12, ул. “Иван Рилски”  16.
Кметът на район "Северен" напомня, че се облепят автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени общинска собственост. 

След облепяне на автомобилите собствениците имат 90-дневен срок, в който следва да преведат автомобилите се в техническо изправно състояние, да ги преместят на частен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирани за целта фирми. 

В следствие на неизпълнени такива предписания следва акция по репатриране на излезлите от употреба МПС-та. 

Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за местоположението на излезли от употреба моторни превозни средства на територията нарайон "Северен", е 032/901 165 - отдел "Екология и чистота" към районното кметство.

Във връзка с Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив и с оглед предотвратяване нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци, от Район “Северен” уведомяват всички жители на района, че определеното място за разполагане на съдове тип “Лодка” – 4 куб.м за строителни отпадъци от ремонтни дейности в домакинствата на територията на “Северен” се намира на ул. “Еледжик” № 11 /обръщало на автобуси от Градски транспорт под Карловския надлез/. Гражданите могат да изхвърлят разделно събрани отпадъци от ремонтни дейности в домакинствата си, като еднократното количество не следва да надвишава 1 куб. м. В съдовете следва да се събират само неопасни строителни отпадъци от Група 17 на Наредба за класификация на отпадъците.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 167

 

 banner-monitoring

 

EH2016 Digitial-Banner 160x600

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!