В момента се извършва поредната акция по премахване на незаконни постройки в пловдивската „Арман Махала”, съобщи кметът на района инж. Ральо Ралев. Събарят се две жилищни сгради (едноетажна и двуетажна), които са изградени на терени общинската собственост, без каквито и да е строителни документи и книжа. 

 Констатирани са 26 незаконни къщи, от които с предприетите действия от днес, изпълнените заповеди са вече 2/3 от издадените. 

Район "Северен" изказва специална благодарност на служителите на III-то РУ на МВР-Пловдив за проявения професионализъм при изпълнението на служебните им задължения, както и на експлоатационните дружества за оказаното съдействие при спирането на тока и водоподаването към съответните обекти.

        „Ще продължаваме с премахването на незаконното строителство” - допълни кметът на района инж. Ральо Ралев.

Сряда, 18 Април 2018 08:26

ПОКАНА

Концерт под наслов „Бъди независим! „Северен” е срещу дрогата!” организира администрацията на район „Северен” под патронажа на кмета на района инж.Ральо Ралев.

         Концертът ще се проведе в четвъртък – 19 април от 16:00 часа на открита сцена в  парк „Рибница”/до второто колело на панаира/ . Входът е свободен.

         Участие в концерта ще вземат ученици от различни училища в район „Северен”.

         На присъстващите ще бъдат раздадени множество информационни брошури по темата.

         Концертът се осъществява със съдействието на Общински съвет по наркотични вещества с превантивно-информационен център Пловдив, както и със съдействието на служителите от детска педагогическа стая към Трето РУ Пловдив, които осигуряват информационните материали.

         Очакват ви много забавление, томбола с голяма награда-мобилен телефон и викторина с награди.

         ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Първият по рода си национален форум посветен на съвременните пространствени и културни тенденции в етнически смесени райони се проведе в район ,,Северен”- Община Пловдив, под патронажа на кмета инж. Ральо Ралев.

Според кмета една от основните цели на  форум е да пренесе дебата за ромските махали от централно ниво, от конференциите и научните конгреси, към локално, местно ниво, за да се покаже как представителите на местната власт  конкретно решават  проблемите свързани с тези   общности.          

,,Бих се радвал ако този форум сложи началото на една съвместна дейност между нас – представителите на общини и кметства и представителите  на държавните институции, с техните регионални структури, НПО, академични общности, граждански организации и пр.

Администрирането на населените места със смесено етническо население, предимно ромско, е труден процес, който изисква  добро познаване на етно – културните особености на това население, което е необходимо за предприемането на решителни мерки за ограничаване на битовата престъпност, незаконното застрояване, нерегламентираните сметища, свободното движение на каруци и т.н.

 

Във форума взеха участие г-н Валери Симеонов в качеството си на вицепремиер и председател на националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси, Зам. министъра на вътрешните работи г-н Стефан Балабанов, шефа на РДВР-Пловдив г-н Атанас Илков, кметове, представители на академичните среди, НПО и др.

 

Ремонтни дейности стартираха в подлеза на бул.”Цар Борис III Обединител срещу Международен панаир Пловдив- съобщи кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев.

Ремонтните дейности включват:

 • Почистване на помещенията от  отпадъци;
 • Останалата част от тавана ще се грундира и пребоядиса;
 • Демонтаж и монтаж на новийнии;
 • Закупуване и монтиране на две нови помпи за помпената станция;
 • Ремонт и преместване на централно ел. табло в помпена станция;
 • Възстановяване ито;
 • Цялостна подмяна на осветителните тела с нови с по 2 броя пури;
 • Тухлена зидария, вароциментова мазилка, грундиране и боядисване с фасаген за затваряне на помещенията, които са се ползвали за магазини.
 • Ремонт на компрометирани стъпала;
 • Подмяна на компрометирана настилка от мраморни плочи;
 • Почистване на плочки от графити
 • Изграждане на рампа;

 

 

 

След като подлеза срещу Международен панаир Пловдив бъде ремонтиран предстоят ремонти и на останалите три подлеза, находящи се на територията на район “Северен” - на бул. "България", срещу СУ “Пейо Яворов”,на бул. "България", срещу хотел “Санкт Петербург” и на бул. "България", между бул. "Цар Борис III Обединител" и ул. “Васил Левски”.

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Страница 1 от 181

 

 banner-monitoring

 earth hour2018

 

 

DLE 9.6 DLE   UCOZ  joomla!